Opinii contra curentului în PSD. Un important lider îi cere demisia lui Iordache

Liderul organizaţiei PSD din Iaşi cere abrogarea OUG 13, demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, iar liderului social-democraţilor Liviu Dragnea îi sugerează să corecteze greşelile comise.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Mihai Chirică, vicepreşedintele PSD şi primar al municipiului Iaşi, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că solicită abrogarea OUG 13/2017, adoptată marţi seara de Guvern, cu privire la modificarea Codurilor penale, şi demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, pe care îl consideră "singurul om responsabil de haosul din ultimele zile".

Totodată, liderul organizaţiei judeţene PSD Iaşi îi solicită preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, să corecteze greşelile comise pentru că "are puterea şi responsabilitatea să o facă".

"Propun premierului Grindeanu şi liderului Liviu Dragnea următoarele două lucruri: să abroge la fel de urgent Ordonanţa 13 / 2017 şi să propună un proiect de lege Parlamentului să facă dezbatere publică, să consulte specialiştii şi societatea civilă", a susţinut Chirică.

La întrebarea dacă premierul ar trebui să plece de la conducerea Guvernului, Chirică a răspuns: "Nu cred că domnul Grindeanu trebuie să plece de la guvernare, nu trebuie să ajungem la alegeri anticipate, nu trebuie să manipulăm populaţia".

Liderul a afirmat că PSD trebuie că continue să rămână la guvernare şi să pună în aplicare programul pentru care a primit votul românilor în 11 decembrie, dar în prezent "Guvernul este aproape paralizat". Chirică a afirmat că România a ajuns "aproape complet nejustificat într-o situaţie tensionată, similară celei de la Revoluţia din 1989 în care sute de mii de oameni din zeci de oraşe au ieşit în stradă pentru a-şi auzi vocea".

"Am ales să spun adevărul, să nu îmi fie ruşine să mă uit în ochii ieşenilor, în ochii propriului partid şi al propriei mele conştiinţe", a susţinut primarul Iasiului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne