"Oprea, Ponta şi grădiniţa" - investigaţie RISE Project

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Gabriel Oprea s-a învecinat timp de trei luni cu familia Ponta în Voluntari, dar i-a cumpărat terenul de 500 mp, l-a unit cu latifundia sa şi a construit acolo o vilă de peste 600 mp cu piscină şi teren de tenis, scrie jurnalista Ana Poenariu de la RISE Project.

Oprea a închiriat apoi totul unei grădiniţe şi, în final, a donat copiilor săi întreaga proprietate de 3.295 mp. Gard în gard, se află un cartier de vile din vânzarea cărora generalul Oprea a încasat 2,5 milioane de euro în 2007.

RISE Project a descoperit în documente cadastrale că terenul de 3.295 de mp, situat pe strada Tudor Arghezi din Voluntari, este, de fapt, o alipire de mai multe loturi cumpărate la pachet de Gabriel Oprea împreună cu afaceristul Dumitru Bucşaru.

Iniţial, o bucată de 1.000 mp fusese revendicată şi dobândită de trei localnici la jumătatea anilor ‘90. Oamenii au vândut în 2002: jumătate (500 mp) a ajuns la un samsar, cealaltă – la soţii Victor Viorel Ponta şi Elena Roxana Ponta.

Pentru a citi continuarea investigaţiei intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne