Oraş chinez lovit de mai multe explozii masive. Cel puţin 6 morţi

După dezastrul de luna trecută din oraşul-port Tianjin, aproximativ 13 explozii masive au zguduit oraşul Liuzhou din sudul Chinei. Deocamdată, bilanţul este de 6 morţi şi câteva zeci de răniţi.
Una dintre clădirile avariate de cele 17 explozii care au zguduit oraşul Liucheng din provincia Guangxi pe 30 septembrie 2015.
Una dintre clădirile avariate de cele 17 explozii care au zguduit oraşul Liucheng din provincia Guangxi pe 30 septembrie 2015. (STR/AFP/Getty Images)

O serie de explozii masive au zguduit oraşul sudic chinez Liuzhou în cursul zilei de miercuri, ucigând cel puţin 6 oameni şi rănind alte câteva zeci, a raportat mass media de stat, conform NBC News.

Un şef al poliţiei locale a declarat pentru agenţia de ştiri Xinhua că 13 explozii au lovit mai multe locaţii, inclusiv un spital, o piaţă alimentară şi o staţie de autobuz.

Televiziunea centrală de stat chineză (CCTV) a citat un reprezentant al poliţiei oraşului Liuzhou afirmând că exploziile au fost cauzate de colete care conţineau explozibili, fără să ofere alte detalii.

CCTV a declarat că cel puţin 6 persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite.

Imaginile postate pe Twitter şi alte reţele sociale arată mai multe clădiri parţial prăbuşite, maşini răsturnate şi cel puţin un nor de fum deasupra oraşului.

Un val recent de explozii a lovit mai multe oraşe şi diverse locaţii de pe cuprinsul Chinei. O explozie a zguduit o centrală chimică din provincia chineză Zhejiang la începutul acestei luni, conform Reuters.

Exploziile la centralele chimice sunt relativ comune în China. Cel puţin 5 oameni au murit în cadrul unei explozii la o centrală chimică din provincia Shandong care a avut loc la începutul lunii septembrie.

În 12 august, două explozii puternice au devastat un depozit de substanţe chimice în oraşul-port Tianjin, ucigând peste 160 de oameni. Teoria că exploziile din Tianjin au fost oarecum deliberate a fost circulată intens de mass media chineză din străinătate la scurt timp după incident.

Un website de ştiri asociat cu Boxun şi administrat din Carolina de Nord a citat o sursă exclusivă când a raportat că “explozia [din Tianjin] a fost declanşată de un vehicul încărcat cu explozibili ... camionul a fost parcat cu atenţie lângă depozit, în locaţia cea mai apropiată de materialele inflamabile. Oamenii au plecat rapid şi după aproximativ 15 minute a avut loc explozia, care a declanşat un lanţ de alte explozii.”

Mai multe articole publicate de Boxun şi alte ziare din Hong Kong au făcut o asociere între explozii şi fostul preşedinte chinez Jiang Zemin care, de altfel, a fost “plasat sub control”, ceea ce înseamnă că libertatea sa de mişcare a fost restricţionată sever.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe