Orban: Am pierdut pentru că Iohannis a sprijinit alt candidat. Am fost pus într-o situaţie neprevăzută

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi seară, în cadrul unei emisiuni la postul B1 TV, că a pierdut şefia PNL deoarece Klaus Iohannis a susţinut-o, pe neaşteptate, pe Alina Gorghiu.

"Am pierdut pentru că domnul Iohannis a sprijinit un alt candidat. PNL l-a sprijinit pe Iohannis pentru a ajunge preşedintele României. Nu am ce să-mi reproşez în relaţia cu Iohannis. M-am retras din competiţia pentru preşedinţia PNL atunci când s-a angajat în competiţie şi sunt primul care l-a propus public pentru preşedinţie. A avut o preferinţă pe care şi-a exprimat-o, probabil a avut raţiunile domniei sale", a declarat Ludovic Orban.

Dacă iniţial la şefia partidului îşi anunţaseră candidaturile doar Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, acesta din urmă a ieşit din cursă miercuri, în timp ce Iohannis şi-a anunţat susţinerea pentru Alina Gorghiu - candidatul surpriză, decizie care se pare că a înclinat decisiv balanţa în favoarea acesteia.

"În momentul în care mi-am anunţat intenţia de a candida la preşedinţie am discutat cu Iohannis. Dacă aş fi ştiut că are o preferinţă m-aş fi gândit de mai multe ori dacă să candidez sau nu. Am crezut că alegerea se va face pe baza PNL. Nu s-a făcut aşa, am fost pus într-o situaţie pe care nu am prevăzut-o. Totuşi am declarat public că, odată ce a fost aleasă, Alina Gorghiu beneficiază de susţinerea mea totală. Am declarat public că m-am angajat în campania electorală în faţa cetăţenilor să punem în practică un proiect", a mai afirmat liderul liberal.