Orban ameninţă cu moţiunea: Văd că Pop e bine merci, îşi bate joc în continuare de învăţământul românesc

Mihai Tudose a făcut pe fata mare la televizor, dar de fapt arată că nu este altceva decât premierul marionetă a liderului PSD Liviu Dragnea, a acuzat preşedintele PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Aşa-zisa remaniere făcută de coaliţia aflată la guvernare nu este nimic altceva decât "o frecţie la un picior de lemn", în care a fost schimbat "Tanda cu Manda" sau, "mai plastic, dracu' cu tac'su", a declarat luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, preşedintele liberalilor Ludovic Orban.

"Considerăm candidaturile pentru Guvern candidaturi care reprezintă toate năravurile şi toate păcatele PSD. Considerăm că această remaniere nu afectează toate ministerele pe care noi le-am considerat că sunt într-o situaţie dezastruoasă. Ministerul Educaţiei, văd că Liviu Pop este bine merci acolo îşi bate joc în continuare de învăţământul românesc.

Văd că plagiatorul Bodog este în continuare în fruntea Ministerului Sănătăţii, nu mai zic de Carmen Dan şi de ceilalţi miniştri.

O mare dezamăgire am în privinţa domnului Tudose care a făcut pe fata mare la televizor, dar de fapt arată că nu este altceva decât premierul marionetă a lui Liviu Dragnea în continuare şi în ciuda încordării muşchilor se arată că nu este altceva decât un muşchi care este condus de creierul lui Dragnea", a precizat Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL s-a arătat extrem de nemulţumit de nominalizarea "baronului de Olt", Paul Stănescu, pentru Ministerul Dezvoltării, în locul lui Sevil Shhaideh.

"Este o glumă proastă nominalizarea lui Paul Stănescu. Sevil Shhaideh era mic copil faţă de Paul Stănescu. Paul Stănescu în primul rând face parte din frăţia Teldrum. Dacă ne uităm în ce judeţe are contracte Teldrum, vedem că judeţul Olt este unul dintre judeţele în care Teldrum câştigă contracte cu nemiluita. Stănescu este chintesenţa baronului PSD şi are toate caracteristicile negative pe care le au vechilii, satrapii ridicaţi de PSD. Are mentalitate de clan.

Dacă ne uităm, vedem că Paul Stănescu nu este doar Paul Stănescu, este practic sprijinit şi a ridicat membri ai familiei, cum este fratele domnului Stănescu, care este deputat şi din câte ştiu este preşedintele Comisiei de agricultură, soţia domnului Stănescu este consilier sigur la "genunche", întrucât provine ca învăţător din mediul preuniversitar şi, probabil, îi împărtăşeşte foarte multă experienţă de la ţară domnului "genunche", analfabetul numărul unu din fruntea Ministerului Educaţiei. Domnul Stănescu este o copie a lui Liviu Dragnea şi, de fapt, îl reprezintă la acest minister pe Liviu Dragnea", a afirmat Orban.

Nici despre Felix Stroe şi Marius Nica - nominalizaţi la Ministerul Transporturilor, respectiv cel al Fondurilor Europene - preşedintele PNL nu are cuvinte de laudă.

"Felix nu este Felix, este omul de casă al domnului Nicuşor Constantinescu şi al dl Radu Mazăre. Ce credeţi că va face domnul Stroe la ministerul Transporturilor? (...) Rovana Plumb şi-a pus din nou ministru, un ministru care nu s-a remarcat prin nimic bun cât a fost la ministerul respectiv, întrucât o mare parte din întârzierile în acreditarea autorităţilor de management i se datorează cărătorului de geantă al Rovanei Plumb.

Este ca şi cum Rovana Plumb ar fi în continuare la minister, doar că ea conduce ministerul prin delegat", a punctat Orban, care a solicitat, din nou, remanierea lui Viorel Ilie din funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ca urmare a problemelor sale penale.

În acelaşi timp, şeful liberalilor a reiterat faptul că ia în continuare în calcul moţiunea de cenzură: "O pregătim într-un moment în care considerăm că sunt cele mai mari şanse să treacă moţiunea".