Orban: Dragnea şi Tăriceanu acţionează premeditat împotriva apartenenţei noastre la Uniunea Europeană

Preşedintele PNL Ludovic Orban acuză puterea că demarează acţiuni sistematice contrare principiilor, valorilor şi reglementărilor europene.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, acţionează premeditat împotriva apartenenţei noastre la Uniunea Europeană, a acuzat luni seară, pe pagina sa de socializare, preşedintele PNL Ludovic Orban, într-o postare intitulată "Iresponsabili".

"În plenul Comisiei de la Veneţia, Florin Iordache a solicitat asistenţa experţilor Comisiei în elaborarea modificărilor la coduri şi la legile justiţiei. Secretarul comisiei şi-a arătat disponibilitatea de a sprijini această cerere, făcând precizarea că nu Iordache, ci conducerea Camerei Deputaţilor sau Senatului trebuie să formuleze cererea", a declarat Orban.

Potrivit şefului PNL, liberalii au solicitat luni în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor adoptarea cererii de asistenţă către experţii Comisiei de la Veneţia şi cei ai Comisiei Europene.

"Majoritatea PSD-ALDE, în frunte cu Dragnea şi cu IORDACHE, au votat împotriva cererii PNL, arătând că nu dau doi bani pe opiniile şi expertiza acestor prestigioase instituţii. Şi asta, cu o zi înainte de raportul MCV şi de rezoluţia din Parlamentul European, care amândouă fac referiri exprese la recomandările Comisiei de la Veneţia. Se vede din ce în ce mai clar că Dragnea şi Tăriceanu acţionează premeditat împotriva apartenenţei noastre la Uniunea Europeană, pentru că altfel nu există nicio explicaţie pentru acţiunile lor sistematice contrare principiilor, valorilor şi reglementărilor europene", a punctat Orban.