Orban: Moţiunea de cenzură va avea câştig de cauză în proporţie de 100%

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că toţi parlamentarii care îşi doresc binele României trebuie să voteze moţiunea împotriva Guvernului PSD. În opinia sa, demersul va avea câştig de cauză "în proporţie de 100%".

“Astăzi, în mâna parlamentarilor opoziţiei şi în mâna fiecărui parlamentar care are o urmă de conştiinţă, stă o decizie fundamentală pentru România. Trebui oprit PSD-ul să mai facă rău României, trebuie ca toţi parlamentarii care îşi doresc binele României să voteze moţiunea de cenzură. Am început ziua cu reuniunea Grupurilor Parlamentare ale Partidului Naţional Liberal. Vă comunic că toţi parlamentarii Partidului Naţional Liberal sunt prezenţi şi toţi vor vota, la vedere, moţiunea de cenzură. De asemenea, am luat legătura cu toţi liderii Grupurilor Parlamentare ale partidelor care s-au unit în acest demers salutar pentru România şi situaţia privind mobilizarea şi participarea la votul moţiunii de cenzură este foarte clar, moţiunea de cenzură va trece, moţiunea de cenzură va avea câştig de cauză în proporţie de 100%”, a precizat Orban, la finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale PNL.

Liderul PNL a insistat că, “în ciuda asaltului mizerabil şi ticălos al derbedeilor din PSD, care au apelat la toate tertipurile, la toate manevrele şi la toate acţiunile mizerabile care îmbracă forma unor infracţiuni, astăzi, peste 233 de parlamentari vor vota moţiunea de cenzură şi Guvernul Dăncilă va pleca de la putere”.

Întrebat pe ce număr de voturi se bazează când susţine că moţiunea va trece, Orban a susţinut că este vorba de “cel mai mare număr de voturi posibil”.

“V-am anunţat, în afara celor 237 de semnatari, dintre care am consemnat absenţa a trei parlamentari, deci, avem 234 de voturi de la care plecăm, minim zece parlamentari care nu au votat moţiunea de cenzură, vor vota moţiunea de cenzură şi veţi vedea acest lucru în cursul derulării procedurii votului”, a adăugat Orban.

Liderul PNL a ţinut să evidenţieze faptul că “toate dezinformările, toate intoxicările lansate de PSD, pe surse în ultima vreme, în media, sunt nişte minciuni gogonate”.

În plus, Orban a precizat că, în ciuda presiunilor uriaşe, ameninţărilor şi a “bombardamentului de oferte” la care au fost supuşi parlamentarii care au semnat moţiunea sau care intenţionează să o facă astăzi, este convins că “acest Guvern va cădea şi sunt convins că majoritatea parlamentarilor români vor acţiona pentru binele României”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne