Orban neagă vehement creşterea CASS: O minciună gogonată, marca fabrica de fake-news PSD

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Premierul Ludovic Orban a descris, marţi, drept o “minciună gogonată marca fabrica de fake-news PSD” afirmaţiile potrivit cărora Guvernul ar putea lua în considerare creşterea cotei contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS).

“O minciună gogonată. Fabrica de fake-news-uri care este PSD, în lipsă de idei concrete pentru relansarea economică a României, în lipsă de idei concrete pentru a prezenta soluţii care să stea în picioare, sigur, nu demagogie populistă de tip electoralist, inventează şi lansează sistematic informaţii false la adresa Guvernului nostru. O minciună gogonată marca fabrica de fake-news PSD”, a susţinut Orban, la sfârşitul unei vizite la Uzina ALRO Slatina.

Remarcile premierului vin în contextul în care, luni, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe Orban că doreşte să acopere din buzunarele românilor tunurile din sănătate date pe pandemie, mai exact că le va cere cetăţenilor să plătească mai mult pentru CASS.

“După ce au sifonat sute de milioane de euro prin firmele de casă, liberalii au neruşinarea să spună acum că românii trebuie să plătească mai mult pentru asigurările de sănătate. Încercaţi altceva: nu mai furaţi! Şi veţi avea bani pentru sistemul de sănătate! Nu transferaţi tot pe români povara hoţiilor voastre! Nu a fost de ajuns că i-aţi cocoşat cu amenzi?! Şi că nu măriţi pensiile şi alocaţiile?! Acum mai şi băgaţi mâna până la cot în salariile oamenilor?! Aceasta este dubla măsură liberală: vor creşterea CASS, dar critică iniţiativa PSD de impozitare progresivă care ar mai tăia din averile imense ale prietenilor PNL şi ar aduce mai mulţi bani în buzunarele oamenilor!”, a mai afirmat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne