Orban: "PSD ameninţă Opoziţia! Solicit energic pedepsirea golanului politic Palada"

Ameninţările la adresa Opoziţiei din partea PSD sunt permanente, însă acum s-a ajuns la bătaie, a remarcat Ludovic Orban, cerând pedepsirea agresorului lui Mihai Goţiu.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a cerut joi public, în cazul unei conferinţe de presă, pedepsirea lui Mirel Palada (fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta), după ce acesta l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goţiu pe platourile B1 TV. Orban a reamintit că partidul la putere ameninţă opoziţia şi a susţinut că Palada este "trimis la înaintare" de PSD pentru a susţine ideile "aberante" ale social-democraţilor.

"Referitor la ceea ce s-a întâmplat în studioul B1, mult timp mi-am pus întrebarea: când se va ajunge la bătaie din partea PSD. Iată că s-a ajuns la bătaie din partea unui om care nu este neica-nimeni, este fost purtător de cuvânt al Guvernului PSD Ponta şi este un trimis permanent la înaintare, sigur, cu statut semi-independent care nu face altceva decât să susţină ideile aberante ale partidului de guvernământ. (...) Solicit energic pedepsirea golanului politic pentru infracţiunea pe care a săvârşit-o şi anume a fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Nu în ultimul rând, Orban s-a întrebat, retoric, de ce liderul PSD, Liviu Dragnea nu a avut nicio poziţie publică referitoare la "comportamentul grobian şi la brutalitate fizică care a fost săvârşită de un cirac de al lor împotriva unui reprezentat al opoziţiei."

"Pentru că ei de fapt sunt aşa, repet, ameninţarea, intimidarea, şantajul, comportamentul agresiv faţă de orice om din opoziţie a devenit o politică la partidul de guvernământ", şi-a răspuns Orban.

Preşedintele PNL a mai opinat că "PSD capătă în cultura politică elemente care ţin de apanajul unui partid totalitar, iar ameninţarea, intimidarea, agresivitatea, brutalitatea de limbaj, atitudinea extrem de ostilă şi permanenta intimidare a tuturor care fac opoziţie a devenit o politică de partid pentru actualul partid de guvernământ" şi a susţinut că inclusiv el a fost ameninţat de Liviu Dragnea.

"Partidul de guvernământ ameninţă opoziţia. Inclusiv la adresa mea, preşedintele Liviu Dragnea a proferat ameninţări. Un vicepreşedinte al partidului este anchetat la ordinul lui Dragnea de către o instituţie a statului care în mod normal nu ar trebui să fie la dispoziţia şi la comanda PSD. Un vicepreşedinte al partidului care este extrem de ofensiv şi de clar în discursurile anti-PSD este ameninţat sistematic, iar acum este împiedicat să ocupe o poziţie la nivelul Parlamentului. Ameninţările există permanent, inclusiv în comisiile de specialitate", a declarat Orban.

De asemenea, liderul PNL a reamintit "atitudinea ameninţătoare a premierului şi a partidului de guvernământ împotriva mediului de afaceri, a companiilor multinaţionale, a băncilor."

Reamintim că, miercuri seară, Mihai Goţiu a anunţat că va depune plângere la Poliţie împotriva lui Mirel Palada, fost purtător de cuvânt în Guvernul Ponta, după ce acesta l-ar fi lovit cu pumnul în pauza unei emisiuni de la B1. Joi, Goţiu s-a prezentat la IML, analizele constatând, potrivit senatorului, faptul că a avut loc agresiunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne