Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a ONU va oferi Moldovei un suport financiar

(photos.com)

Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a Naţiunilor Unite (FAO) va oferi un suport financiar, în valoare de 400 de mii de dolari SUA, pentru “fortificarea sectorului de siguranţă a alimentelor din R. Moldova” pentru perioada anilor 2014-2015. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, informează Moldpres.

Potrivit lui Bumacov, susţinerea FAO este foarte importantă pentru ţara noastră, "întrucât ne ajută să raliem legile din domeniul siguranţei alimentelor la standardele europene"

“FAO va acorda asistenţă tehnică Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA). Atunci când vom reuşi ca această structură să corespundă tuturor cerinţelor europene, vom avea o şansă mai mare ca produsele noastre să pătrundă în Europa”, a declarat Bumacov.

La rândul său, directorul ANSA, Ion Sula, a afirmat că acest suport financiar este axat pe monitorizarea capacităţilor de siguranţă a alimentelor “de la sămânţă pînă la produsul finit”.

Eleonora Dupouy, specialist în Siguranţa Alimentară şi Protecţia Consumatorilor, Biroul Regional FAO pentru Europa şi Asia Centrală, a explicat că acest suport vine pentru “a creşte capacităţile de analiză a riscurilor, ceea ce prevede evaluarea riscului, prevenirea acestuia şi comunicarea despre acest risc cu consumatorii şi agenţii economici”.

Republica Moldova a aderat la Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie în 1995, iar din aprilie anul curent, FAO şi-a deschis reprezentanţă şi în ţara noastră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe