OSCE susţine reluarea transportului feroviar prin Transnistria

(DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)

OSCE susţine reluarea circulaţiei trenurilor prin Transnistria. În acest sens, potrivit unui comunicat de presă, şefa Misiunii OSCE în Moldova, Jennifer Brush, consideră că înţelegerea la care a ajuns Chişinăul şi Tiraspolul demonstrează un nou nivel de încredere între cele două părţi.

Brush a mai menţionat că reluarea transportului feroviar va avea impact pozitiv asupra oamenilor, care vor avea posibilitatea să călătorească mai rapid, iar transportarea mărfurilor va fi mai economă, se precizează în comunicat.

Deci, OSCE este disponibilă de a sprijini în continuare grupurile de experţi care au convenit şi asupra stabilirii telefoniei fixe între cele două maluri, dar şi implementarea mai multor proiecte din domeniul medicinii.

Precizăm că la 26 aprilie prim-ministrul Vlad Filat a participat la Rîbniţa, împreună cu liderul transnistrean, Evghenii Şevciuk, la punerea în circulaţie a primului tren marfar care va circula din Republica Moldova direct prin regiunea transnistreană.

Evenimentul se înscrie în acţiunile de implementare a prevederilor deciziei protocolare cu privire la principiile reluării depline a transportului feroviar de mărfuri pe segmentul transnistrean, semnate la 30 martie de către Vlad Filat şi Evghenii Şevciuk.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe