OUG contra Comisiei de la Veneţia. Ro 100: Minciuna şi dublul limbaj rămân metoda preferată de lucru a acestui guvern

Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ordonanţa de Urgenţă vizând secţia pentru anchetarea infracţiunilor comise de magistraţi adoptată miercuri de Guvernul Dăncilă încalcă angajamentele asumate de Comisia de la Veneţia, transmite Platforma România 100, fondată de Dacian Cioloş şi de tehnocraţii săi.

Ro 100 reaminteşte că, acum o săptămână, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţa intenţia Guvernului de a adopta o ordonanţă de urgenţă prin care legile justiţiei să fie puse în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia. Guvernul a încălcat însă acest angajament, adoptând o ordonanţă care pune în aplicare prevederi contrare recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

„Guvernul a adoptat azi o ordonanţă de urgenţă prin care este operaţionalizată secţia specială de investigare a infracţiunilor comise de către magistraţi. Înfiinţarea acestei structuri fusese criticată atât de Comisia de la Veneţia, cât şi de GRECO în rapoartele întocmite pe tema legilor justiţiei în cursul acestui an. Ambele instituţii recomandau abandonarea înfiinţării acestei structuri de parchet, subliniind că ea afectează independenţa justiţiei şi duce la o fragmentare a competenţelor investigative în cadrul Ministerului Public. Minciuna şi dublul limbaj rămân metoda preferată de lucru a acestui guvern“, a comentat Adrian Baboi-Stroe, director executiv al Platformei România 100 şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei în Guvernul Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne