OUG-urile pe Justiţie. Toni Greblă vine cu noutăţi

Tony Greblă, numărând struţii la DNA
Tony Greblă, numărând struţii la DNA (Epoch Times România)

Prezent luni la Înalta Curte, unde se judecă apelul în procesul său, secretarul general al Guvernului Toni Greblă a declarat că sunt aşteptate observaţiile din sistemul judiciar cu privire la prevederile din proiectul de OUG de modificare a Codurilor penale. Observaţiile ar urma să fie examinate, iar cele întemeiate vor fi avute în vedere atunci când se va adopta o decizie, a susţinut Greblă.

„Au fost transmise sistemului judiciar tocmai pentru a-şi exprima opinia. E vorba doar de acele texte care au fost examinate de CCR şi au fost declarate constituţionale. Există obligaţia constituţională de a le transpune în legislaţie. Textele din Codul Penal şi din Codul de Procedură Penală trebuie să fie în acord cu prevederile CCR într-un termen de 45 de zile de la publicarea deciziei CCR”, a declarat Toni Greblă, citat de Mediafax.

„Aşteptăm observaţii eventuale din tot sistemul judiciar. Apoi le vom examina şi se va decide. Este evident că acele observaţii întemeiate vor fi avute în vedere pentru că acesta este rolul dezbaterii şi a punerii în discuţie a unor acte normative spre a vedea ce se poate legifera şi textele care pot să adune cât mai multe opinii favorabile”, a mai precizat Greblă.

Declaraţiile lui Toni Greblă vin în contextul în care trei asociaţii ale magistraţilor au cerut factorilor decidenţi să renunţe la adoptarea ordonanţelor vizând modificarea Codurilor Penale şi a celei care va da posibilitatea celor condamnaţi definitiv în ultimii 5 ani de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte să conteste sentinţele. Potrivit magistraţilor, astfel de modificări atacă însăşi structura sistemului de drept penal. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne