Ovidiu Raeţchi: Cea mai mare restanţă a Parlamentului este votul prin corespondenţă

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a atras atenţia miercuri, în contextul încheierii sesiunii parlamentare, că cea mai mare restanţă a Parlamentului este votul prin corespondenţă.

"Parlamentul şi-a încheiat sesiunea cu o mare restanţă pe care este obligat să o depăşească în toamnă: dezbaterea şi adoptarea votului prin corespondenţă promis românilor după alegerile prezidenţiale, inclusiv de PSD şi Victor Ponta. Cei care au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru blocarea proiectului propus şi susţinut de PNL şi preşedintele Iohannis au fost cei de la PSD, în frunte cu premierul fugar Ponta.

Votul în cazul numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE a demonstrat că, în sfârşit, PSD şi-a pierdut supremaţia în Parlament, aşa că în primele săptămâni ale sesiunii parlamentare din toamnă, PNL va milita pentru atingerea acestui obiectiv zero: adoptarea votului prin corespondenţă. Având în vedere noua configuraţie parlamentară, nu avem niciun motiv să credem că acest obiectiv nu poate fi atins. În plus, pentru că tema este prea importantă pentru a fi boicotată de orgolii politice îi vom invita inclusiv pe cei de la PSD să susţină proiectul de lege", a declarat deputatul PNL.

Ovidiu Raeţchi a făcut trimitere şi la cetăţenii români din Turcia, ţara în care premierul a ales să se opereze:

"Sunt convins că inclusiv românii care trăiesc şi muncesc în Turcia - ţara pe care premierul a ales-o în încercarea ridicolă de a se ascunde de DNA - îşi doresc să poată vota în condiţii decente şi susţin adoptarea votului prin corespondenţă. Sigur, premierul nu are de unde să ştie acest lucru şi să discute cu aceştia, pentru că este prea ocupat să găsească pretexte pentru a-i evita pe procurori".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.