Ovidiu Raeţchi: "Ponta nu înţelege ce e rău în a folosi Poliţia Locală pentru spionaj"

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

PNL-ul critica, prin vocea deputatul Ovidiu Raeţchi modul în care Victor Ponta s-a raportat la faptele primarului Iaşului, Gheorghe Nichita, acuzat că a folosit Poliţia Locală în interes personal, pentru a-şi spiona iubita.

Potrivit lui Raeţchi, Victor Ponta, care a declarat că nu ştia că poate fi dispusă arestarea preventivă pentru "spionarea unei iubite", nu înţelege, probabil, de ce Gheorghe Nichita a fost arestat preventiv:

“Fiind mirat că pentru folosirea poliţiei publice pentru spionaj privat poţi fi arestat preventiv – cazul ilustrului primar de Iaşi, Gheorghe Nichita – premierul Victor Ponta nu doar că îşi apără, din nou, colegii de partid certaţi cu legea, dar ne oferă şi indicii importante în privinţa dublului său trecut profesional. Până la urmă, şi despre Victor Ponta se spune că a fost ofiţer acoperit al SIE pe vremea când era şi magistrat, comiţând astfel o ilegalitate, şi poate de aceea nu vede nicio problemă în faptul că Nichita îşi teroriza apropiaţii, punându-i pe cei de la poliţia locală să-i urmărească. De fapt, mă aştept ca în curând, premierul să găsească scuze pentru toate infracţiunile comise de colegii săi de partid. În acelaşi timp, este foarte grav că Ponta pretinde că nu este nicio problemă în faptul că Nichita folosea o instituţie locală pentru un interes personal. Dar şi acest lucru devine de înţeles, în condiţiile în care şi Ponta este acuzat că foloseşte în interesul său şi pentru sancţionarea adversarilor politici atât Corpul de Control al Primului-Ministru, dar şi ANAF”.

Ovidiu Raeţchi a mai punctat că în interviul difuzat sâmbătă seară la B1 TV, premierul a minţit în repetate rânduri, "cu o tenacitate aproape patologică":

“De altfel, întregul interviu acordat de premier a reprezentat un lung şir de minciuni, omisiuni şi sfidări la adresa unor instituţii fundamentale. Dacă în urmă cu câteva luni spunea că cei ce vor vota contra ridicării imunităţii unui parlamentar vor fi sancţionaţi pe linie de partid, între timp s-a răzgândit, spunând că fiecare votează cum îşi doreşte şi că nu există sancţiuni pe linie de partid. A pretins că fiind plecat din ţară nu ştia de schimbarea şefului ICR, aşa cum a pretins că nu ştia nici de Marţea Neagră din 2013 pentru că atunci nu era în România. A continuat cu minciuna că scăderea TVA la alimente va conduce nu doar la scăderea preţurilor, dar şi la scăderea evaziunii fiscale. E acelaşi Victor Ponta din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, care nu a învăţat nimic din înfrângerea suferită şi care trebuie eliminat din fruntea Executivului fie şi din responsabilitate civică”, mai susţine Raeţchi, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Reamintim că sâmbătă seara, premierul Ponta a declarat că rezoluţia PSD privind retragerea funcţiei de partid pentru o persoană aflată în atenţia justiţiei se va aplica inclusiv în cazul lui Gheorghe Nichita. Premierul a adăugat însă că nu ştia că poate fi dispusă arestarea preventivă pentru "spionarea unei iubite", relatează Hotnews.

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de la abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracţiunea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.

Practic, primarul este acuzat că s-a folosit de Poliţia Locală pentru a-şi spiona iubita, pe care era gelos. Primarul vroia să ştie unde se află femeia în fiecare clipă, dar mai ales cu cine se întâlneşte. Pe maşina acesteia se afla montat un GPS, iar prin intermediul unui telefon mobil făcut cadou, care avea instalat în el o aplicaţie de tip "spy", îi erau verificate convorbirile şi toate datele stocate. Filajul, care a avut loc la Iaşi, Cluj, dar şi şi la Suceava, era decontat din banii primăriei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne