(P) 4 beneficii extraordinare ale băuturilor alcoolice asupra sănătăţii

Pilonii unei sănătăţi de fier sunt alimentaţia, activitatea fizică şi… porţia zilnică de alcool. Nu exagerăm, studiile au demonstrat în nenumărate rânduri că persoanele care consumă o cantitate moderată (cu accent pe „moderată”) de alcool au o sănătate îmbunătăţită şi tind să trăiască mai mult. Pentru femei, cantitatea recomandată este de un pahar pe zi, iar pentru bărbaţi este dublă.
beicevrei.ro
beicevrei.ro

Încadrează-te în această limită şi bucură-te şi tu de beneficiile extraordinare pe care ţi le poate aduce consumul de bauturi alcoolice. Iată 4 motive pentru care să ţii un toast.

1. Îţi protejează inima

Vinul roşu e considerat de foarte multă vreme elixirul vieţii. Desigur, nu trebuie să bei o întreagă sticlă de Merlot ca să îţi satisfaci inima. Consumul moderat poate să scadă semnificativ riscul bolilor de inimă, mai exact cu aproximativ 40%. Acest lucru se datorează capacităţii sale de a creşte colesterolul bun (HDL), a-l scădea pe cel rău (LDL) şi a reduce problemele de sânge care pot conduce la artere înfundate (cauza principală a atacurilor de inimă). Ce băuturi alcoolice să consumi? Alege Pinot Noir. Acesta conţine mai mulţi antioxidanţi decât oricare altă băutură.

2. Reduc riscul de diabet

O băutură pe zi ţine diabetul la distanţă. Studiile au arătat că alcoolul reduce riscul de diabet de tip 2 cu până la 30%. Care este explicaţia? Consumând băuturi alcoolice, nivelul de hormoni care îmbunătăţesc sensibilitatea insulinei creşte. Cu alte cuvinte, corpului tău îi va fi mult mai uşor să proceseze glucoza şi să o transforme în energie. Astfel, cantitatea de zahăr din sânge este redusă, conducând în cele din urmă la reducerea riscului de diabet. Una dintre cele mai recomandate băuturi alcoolice este cocktail-ul Bloody Mary. Acesta se obţine din vodka, suc de roşii, sos Tabasco, sos Worcestershire, sare, piper, lămâie şi gheaţă.

beicevrei.ro
beicevrei.ro

3. Îţi pot îmbunătăţi libidoul

Contrar părerilor tradiţionale, cele mai noi studii au demonstrat că persoanele care consumă zilnic o cantitate moderată de băuturi alcoolice au şanse cu până la 30% mai mici să dezvolte disfuncţii erectile. Motivele sunt aceleaşi ca în cazul vinului roşu şi al efectelor sale benefice asupra bolilor de inimă. Astfel, dacă vrei să te bucuri de o experienţă sexuală din ce în ce mai satisfăcătoare, trebuie să te asiguri că nu îţi lipsesc niciodată băuturile preferate din barul personal.

4. Cresc puterea creierului

Creierul tău este probabil familiarizat cu dezavantajele consumului de băuturi alcoolice, dar dacă le consumi inteligent şi cu moderaţie, acestea pot preveni declinul cognitiv. Cercetătorii au descoperit că persoanele care se tratează zilnic cu câte un pahar de alcool sunt cu 23% mai puţin predispuşi să dezvolte tulburări cognitive, Alzheimer sau alte forme de demenţă. Care este explicaţia? Din moment ce consumul moderat creşte cantitatea de colesterol bun, înseamnă că fluxul de sânge către creier va fi şi el îmbunătăţit. Alcoolul ar putea, de asemenea, "întări" celulele creierului, solicitându-le mai mult şi pregătindu-le să facă faţă unor stresuri majore din viaţă care ar putea determina demenţa. Este recomandat vinul, dar şi berea sau băuturile mai puternice, precum whisky-ul sau vodka sunt benefice.

Adaugă în bar băuturile alcoolice preferate din magazinul online www.beicevrei.ro. În ofertă să vei regăsi doar produse 100% originale, iar preţurile vehiculate sunt de import.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură