(P) 90% dintre pariori sunt pe minus. Iată de ce

O statistică făcută publică de un site de specialitate poate şoca: aproximativ 90% dintre pariori sunt pe minus pe termen lung. Asta nu înseamnă că nu poţi câştiga bani din pariuri sportive. Trebuie doar să eviţi greşelile acestora şi, mai important, să înveţi din propriile greşeli.
biletu-zilei.com
biletu-zilei.com (.)

Cea mai mare greşeală făcută de pariori, în special de cei care joacă la agenţii stradale, e reprezentată de pariurile cu multe selecţii. De câte ori nu ai văzut pe cineva ieşind dintr-un astfel de stabiliment cu un teanc de „bilete tip cearşaf”? Pe undeva, această practică este justificată. Nu ai timp să stai ore întregi în agenţie ca să joci în funcţie de informaţiile de ultimă oră. Pui bilete pentru toată ziua şi te rogi să nu te scoată primul meci.

Apoi, fiecare bilet pariat offline presupune o taxă de 5% din valoarea mizei. Dacă pui un bilet cu 10 selecţii şi miza 100 de lei, plăteşti o taxă de 5 lei, deci eventualul câştig este miza finală înmulţită cu miza reală de 95 de lei. Dacă pui 10 bilete cu un singur meci şi miză de 100 de lei fiecare, plăteşti taxă 10x5=50 de lei.

Când te scoate ultimul meci de pe bilet...

Grosul celor 90% este format din cei care joacă multe selecţii pe bilet. Cu cât sunt mai multe, cu atât sunt mai mici şansele ca biletul să fie câştigător, chiar dacă acele selecţii au cote mici şi, teoretic, ar trebui să iasă. Drama este cu atât mai mare când te scoate ultimul meci.

Unele agenţii de pariuri online, precum Fortuna, au promoţii pentru astfel de situaţii, prin care primeşti miza înapoi. Mai există şi opţiunea Cashout, oferită de Admiral pentru pariurile de tip acumulator, prin care poţi închide pariul înainte de disputarea ultimului meci, dacă celelalte sunt câştigătoare.

O altă explicaţie pentru statistica defavorabilă pariorilor este folosirea strategiei „Easy money”. Concret, sunt mulţi cei care mizează tot bugetul pe un singur meci, pentru a avea un profit mai mare. Este posibil ca această strategie să funcţioneze pentru un număr limitat de pariuri, însă nu vei şti niciodată când să te opreşti. Cu cât suma strânsă e mai mare, cu atât creşte tentaţia de a o multiplica.

Gândeşte-te că ai plecat de la un buget de 30 de lei. Cumva, ai făcut 100 de lei. Vezi o cotă de 1.20 şi te gândeşti că meciul este sigur şi că ai un profit de 20 de lei dacă pui tot bugetul pe acel meci.

Un caz real

Mi s-a întâmplat la un meci din China. A fost 0-1 la pauză, iar gazdele atacau cu tot efectivul încă din primele minute ale reprizei secunde. Era cota 1.20 la Netbet pentru „peste 1.5” goluri în meci şi mi-am spus că nu am cum să ratez acel pariu: fie egalează gazdele, fie scapă oaspeţii pe contraatac şi dau gol.

„Sper să apuc să lansez pariul înainte să dea gol!”, mi-am spus. Am apucat. Au urmat 40 de minute în care au fost cam 10 ocazii clare. În ultimul minut, oaspeţii au scăpat trei contra portarului advers. Cel care avea mingea a intrat în careu, a driblat goalkeeperul ieşit în întâmpinare şi apoi.... a tras în plasa laterală. S-a terminat 0-1. Morala: nu există pariu sigur 100%, pe care să mizezi toţi banii. În fotbal, se pot întâmpla şi situaţii precum cea povestită mai sus. Au fost partide în care s-au ratat câte trei penalty-uri şi s-au terminat 0-0!

Analizează meciul şi nu juca haotic!

La fel de periculos pentru un parior este jocul haotic. Dacă nu ţii cont de managementul banilor, prin care să corelezi miza maximă cu probabilitatea ca pariul să iasă, o serie mai lungă de pariuri necâştigătoare te va duce spre faliment. Două-trei pariuri necâştigătoare îţi vor induce o stare de nelinişte şi, până la urmă, vei paria toţi banii. Dacă eşti într-o zi fără noroc, vei pierde. Gândeşte-te întotdeauna că ziua următoare vei avea o altă karma şi poţi recupera. Condiţia este să mai ai bani în cont.

O analiză superificială a meciurilor poate conduce la o concluzie eronată despre ce s-ar putea întâmpla în respectivul eveniment sportiv. Dacă nu ai timp, dacă eşti obosit sau dacă eşti distras de alte probleme, mai bine nu paria în acea zi. Sau pariază mize minime, doar pentru adrenalina generată de un pariu.

Nu transforma pariurile, din divertisment, într-o sursă de stres şi într-o gaură neagră pentru veniturile familiei!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport