(P) Află de ce este important să cumperi chiar acum anvelope de iarnă!

Probabil, mulţi dintre şoferi preferă să facă această investiţie numai în momentul în care este necesar nevoie de echiparea maşinii cu anvelopele corespunzătoare, atunci când se anunţă primii fulgi de nea sau când temperaturile scad într-un mod alarmant. În realitate, însă, nu există o dată exactă la care specialiştii recomandă să deţii anvelope de iarnă, iar din acest motiv, ar trebui să fii tot timpul pregătit.
anvelope-oferte.ro
anvelope-oferte.ro

Descoperă câteva avantaje pe care le poţi avea dacă îţi cumperi anvelope în acesta perioadă!

1. Preţul mai scăzut

anvelope-oferte.ro
anvelope-oferte.ro

Primul motiv pentru care este indicat să îţi cumperi anvelope pentru iarna cât mai devreme posibil este cel legat de costuri. Pe măsură ce timpul trece şi se apropie anotimpul rece, preţurile cauciucurilor vor urca şi ele, în funcţie de cerere şi ofertă. Însă, dacă vei decide să le achiziţionezi cât mai repede posibil, cel mai probabil vei economisi o sumă destul de importantă de bani pe care să o poţi folosi în alte scopuri.

2. Calitate

anvelope-oferte.ro
anvelope-oferte.ro

Cu siguranţă, orice şofer îşi doreşte piese de calitate pentru automobilul său, atât pentru a beneficia de confort, cât mai ales pentru a spori siguranţa şi a evita evenimentele neplăcute. Dacă vei alege să îţi achiziţionezi anvelope pentru maşina ta chiar acum, vei beneficia de produse calitative, care după începutul lunii noiembrie, atunci când toţi şoferii iau cu asalt magazinele şi site-urile de anvelope, s-ar putea să fie disponibile într-un număr limitat. În acest fel, poţi alege exact modelul de care ai nevoie, fără să fii limitat cu opţiunile.

3. Varietate şi diversificare

Producătorii şi managerii magazinelor de top au speculat şi ei faptul că din ce în ce mai mulţi români aleg să îşi cumpere din timp cele necesare funcţionării autovehiculului, în special cauciucurile, iar din acel moment au început să aducă pe piaţă şi în atenţia cumpărătorilor oferte cât mai diversificate şi variate, din care să poţi alege exact ceea ce ai nevoie şi ce îţi doreşti, fără teamă de epuizarea rapidă a stocului.

Când ar trebui să foloseşti anvelopele de iarnă?

Deşi majoritatea şoferilor recurg la montarea cauciucurilor speciale pentru sezonul rece în momentul în care începe să ningă, este important să ştii că acestea ar trebui utilizate mult mai devreme. De fapt, nu există o limită temporală exactă, însă pe măsură ce temperaturile încep să scadă şi ajung până la 7°C, ar trebui să îţi echipezi maşina corespunzător, altfel vei risca să încasezi amenzi destul de mari. Totodată, obligaţia fiecărui şofer este să circule şi să îşi doteze maşina regulamentar, astfel că, atunci când ninge, chiar şi în anotimpurile în care, în mod normal, nu ar fi prezent acest fenomen, este necesar să foloseşti anvelopele corespunzătoare.

anvelope-oferte.ro
anvelope-oferte.ro

Aceeaşi regulă se poate aplica şi în cazul concediilor în zone montane cu altitudini ridicate, în care, chiar şi la sfârşitul verii sau începutul toamnei se pot înregistra precipitaţii specifice sezonului de iarnă.

Un alt punct de vedere esenţial de precizat este că ar trebui să optezi pentru anvelopele de iarnă, chiar dacă maşina ta este dotată cu o variantă all season de cauciucuri, întrucât cele din urmă nu prezintă aderenţa necesară pentru a fi utilizate în condiţii meteorologice severe. Nu uita că viaţa este pe primul loc şi acesta ar trebui să fie motivul cel mai important pentru care să veghezi pentru siguranţa ta, alegând anvelopele corespunzătoare anotimpului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură