(P) Cinci activităţi pe care un acvarist ar trebui să le facă în luna noiembrie!

Pentru că anotimpul rece s-a instalat deja cu surle şi trâmbiţe, orice acvarist cu acte în regulă trebuie să se gândească la o strategie corectă în vederea menţinerii unui acvariu la standarde înalte.
hornbach.ro
hornbach.ro

Aspectul bazinului ar putea avea de suferit dacă nu s-ar lua unele măsuri pentru protejarea plantelor şi vietăţilor din interior împotriva diferenţelor de temperatură, a lipsei parţiale sau totale a luminii naturale din cameră sau a altor factori externi, care ar pune în pericol existenţa sa.

Eşti un acvarist cu experienţă şi ştii exact ce trebuie să faci pentru a avea grijă de peşti pe durata sezonului rece? În acest caz trebuie doar să pui în practică cunoştinţele de acvaristica pe care le ai. Dacă eşti însă amator şi vrei să preîntâmpini orice problemă, atunci fii atent cum poţi amenaja acvariul pentru a nu exista riscuri.

hornbach.ro
hornbach.ro

Iată o listă cu activităţile de făcut în luna noiembrie:

1. Cumpără un acvariu mai mare pentru că îl întreţii mai uşor şi transferă peştii pe rând, după ce ai reuşit să obţii un echilibru perfect al mediului din interior. Deja ai învăţat ce înseamnă acvaristică şi cum să îngrijeşti peştii şi e timpul de a evolua în acest domeniu, de a găsi noi provocări, mai ales că rutina o cunoşti deja: schimbi apa săptămânal, observi atent peştii şi plantele etc.

2. Temperaturile scăzute te obligă practic să nu uiţi că peştii exotici nu trăiesc în apă rece, aşa că vor muri dacă apa din bazinul lor nu este încălzită. Dacă în interiorul camerei nu este aceeaşi temperatură în mod constant, cumpără un încălzitor cu termostat pentru a le asigura în acvariu climatul potrivit în funcţie de speciile de peşti pe care le ai.

3. În această perioadă, lumina naturală nu mai reuşeşte să ofere aceeaşi intensitate ca în anotimpul estival, aşa că nu ar fi deloc rău să optezi şi pentru un iluminat artificial, cu ajutorul unui neon. De altfel, acesta va fi de folos şi pentru creşterea plantelor. Nu este nevoie însă de o lumină foarte puternică şi nici să amplasezi acvariul lângă fereastră, pentru că ar putea duce la înmulţirea exagerată a algelor.

4. Schimbarea apei din bazin trebuie efectuată în fiecare săptămână, dar ţine cont să nu o răstorni pe toată, ci doar o parte din ea, cam un sfert din cantitate. Apa pe care o aduci ar putea fi mai rece decât de obicei, noiembrie este o lună foarte răcoroasă în comparaţie cu cele de până acum, şi trebuie să laşi apa să ajungă la temperatura camerei, apoi să o torni în bazin, în caz contrar peştii ar putea muri repede.

5. Hrănirea lor se va face ca şi până acum, cu multă grijă la cantitatea care li se oferă. Peştii mănâncă de 2 ori pe zi, o cantitate anume de hrană uscată, vie sau de ambele tipuri, uşor de găsit în supermarket-uri sau în magazinele din mediul online. Poţi căuta informaţii utile pe internet sau să te limitezi la informaţiile pe care ţi le oferă producătorul de la care ai cumpărat hrană pentru peştii tăi.

În concluzie, un acvarist care vrea să aibă grijă de vietăţile şi plantele din bazinul său trebuie să nu uite să ţină cont de toate aceste detalii, altfel ar putea apărea probleme de sănătate sau chiar ar surveni decesul peştilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură