(P) Cum să îţi amenajezi cu uşurinţă propriul birou

Alegerea unui sediu pentru business-ul tău nu este o sarcină foarte complicată, însă va trebui să ţii cont de câţiva factori importanţi. Probabil că ai auzit de multe afaceri care au început într-un garaj sau într-o cameră mică.
viamond.ro
viamond.ro

Dacă lucrezi pe cont propriu, poţi face sediul chiar la tine acasă, mai ales dacă spaţiul este liniştit şi îţi trebuie puţin echipament. Altfel, poţi reduce costurile chiriei şi ale transportului până la birou. Acest lucru este ideal pentru start-up-uri.

În primul rând, va trebui să îţi pui o serie de întrebări:

Ai nevoie de un birou organizat? - Dacă afacerea ta este exclusiv online, îţi va trebui doar o conexiune bună la internet. Cu toate acestea, dacă ai de gând să lucrezi cu angajaţi, probabil că un birou la tine acasă nu este cel mai potrivit loc.

Vei primi vizite din partea clienţilor? - Îţi va trebui un loc în care să îţi poţi desfăşura această activitate.

Doreşti să comercializezi produse? - Va trebui să iei în calcul şi spaţiul necesar pentru depozitare.

Ce trebuie să ştii pentru a îţi deschide un birou? - Peste 70% dintre afacerile mici din întreaga lume sunt conduse de o singură persoană. Din acest motiv, iată câteva sfaturi care să te ajute să îţi deschizi propria afacere:

Cel mai important lucru este să îţi distribui bine timpul, iar pentru a atinge acest obiectiv, va trebui să îţi faci un orar fix de lucru, pe care va trebui să îl respecţi. Iniţial, te vei ocupa singur de cele mai multe sarcini. În scurt timp însă, pe măsură ce afacerea se dezvoltă, va trebui să prioritizezi task-urile, delegând din sarcini şi altor persoane. De aceea, este important să ştii care este lucrul la care te pricepi cel mai bine.

Care este echipamentul necesar pentru noul tău birou?

Mobilă - Poţi începe cu un mobilier de birou mai ieftin, urmând ca, pe măsură ce afacerea ta creşte, să achiziţionezi şi alte piese. Astfel, pentru început, îţi vor trebui un birou, scaune, o masă pentru întâlniri şi un dulap sau fişet metalic pentru păstrarea documentelor.

Sisteme de comunicaţii - Un telefon bun şi o conexiune rapidă la internet sunt esenţiale, în special pentru afacerile online.

Tehnologie - Înainte să cumperi un PC, trebuie să ţii cont de câţiva factori. Dacă vei lucra în cea mai mare perioadă a timpului în birou, poţi opta pentru un calculator desktop. În cazul în care eşti mereu pe fugă, atunci un laptop sau o tabletă îţi vor veni la îndemână. De asemenea, îţi va trebui şi o imprimantă conectată la acestea, pentru printarea documentelor şi actelor.

Software - Înainte de a investi în diverse programe, caută şi alternativele gratis ale acestora. Vei putea găsi multe aplicaţii pentru birou în acest fel.

Produse de papetărie - De la cărţi de vizită până la creioane, folii pentru documente şi coli de hârtie, aceste produse de papetarie sunt esenţiale când vine vorba de orice birou. Nu uita nici de broşuri sau de suporturi pentru diverse accesorii.

Odată ce ţi-ai achiziţionat toate cele de mai sus, eşti gata să deschizi prima ta afacere. Nu uita nici de finanţe şi contabilitate şi vei fi gata în cel mai scurt timp să începi vânzările!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură