(P) Cum spunem stop mucegaiului din locuinţe într-un mod elegant şi sănătos?

Mucegaiul! Aparent inofensiv, face însă ca locuinţa ta să fie inestetică şi, cel mai rău, este periculos pentru sănătatea ta şi a familiei tale.
stop fungi
stop fungi (stop fungi)

Mucegaiul dintr-o încăpere poate provoca probleme precum: alergii, astm, afecţiuni respiratorii, dureri de cap, oboseală cronică şi chiar depresie. În plus, dacă ai încercat tot felul de soluţii pentru a scăpa de mucegaiul acumulat în jurul căzilor, chiuvetelor şi corpurilor sanitare, probabil că ai constatat că acesta devine tot mai rezistent şi, odată cu trecerea timpului, parcă se încăpăţânează mai tare să fie îndepărtat.

Putem spune, pe bună dreptate, că mucegaiul a devenit un fel de bau-bau în casa românului.

Deci, ce ar trebui să facem când descoperim mucegai în jurul corpurilor sanitare? Mai întâi să vedem care sunt câteva din cauzele cele mai frecvente ale apariţiei mucegaiului.

  • Cantităţi mici de mucegai pot fi adesea găsite sub chiuvete din cauza unor scurgeri neobservate sau a unor etanşări defectuoase.
  • Etanşarea rosturilor dintre perete şi corpurile sanitare a fost făcută neuniform, sau cu siliconi nerezistenţi la mucegai.
  • Ventilaţia necorespunzătoare a băii poate conduce la formarea de condens şi favorizează dezvoltarea mucegaiului în jurul căzii, chiuvetei, cabinei de duş.

Cum scapi de mucegaiul de pe corpurile sanitare din baie?

Eliminarea mucegaiului devine o provocare odată cu apariţia lui din ce în ce mai frecventă. Indiferent de câte soluţii chimice de curăţat şi înălbitori foloseşti pentru a-l elimina, acesta se întoarce şi persistă. Mai mult, oricât am şterge rosturile şi etanşările din jurul corpurilor sanitare afectate de mucegai, acestea nu vor mai reveni la culoarea iniţială.

De aceea trebuie rezolvată cauza. Ai observat vreodată mucegaiul pe rosturile de silicon din jurul duşurilor şi căzilor de baie, a chiuvetelor sau a vasului de toaletă? Motivul pentru care apare este că pentru etanşare şi impermeabilizare s-a folosit un tip greşit de silicon, sau a fost finisat cu denivelări. În “gropiţele” din denivelările cordonului de silicon umezeala persistă şi apariţia mucegaiului este favorizată.

Ţi-ar plăcea să ştii că există o soluţie profi şi la îndemână care să răspundă la cele mai multe întrebări ale tale?: "Cum aleg siliconul potrivit pentru lucrarea mea? Cât timp rezistă la mucegai? Dacă nu voi şti cum să-l aplic? Dacă nu are durabilitate în timp?

PENOSIL are răspunsul şi soluţiile pentru fiecare din aceste întrebări.

Dacă ai silicon vechi cu urme de mucegai, mai întâi trebuie să îndepărtezi toate urmele de silicon vechi şi să cureţi suprafeţele care urmează să fie etanşate de urmele de praf sau grăsime, întrucât acestea ar putea afecta aderenţa, după care suprafeţele trebuie uscate. Apoi, aplici un silicon de calitate, special conceput pentru spaţiile sanitare, cum este siliconul PENOSIL Stop Mucegai care conţine un fungicid puternic cu scopul de a stopa formarea şi dezvoltarea mucegaiului.

Garantat 10 ani fără mucegai

Siliconul PENOSIL Stop Mucegai este utilizat în bucătării şi băi pentru etanşarea rosturilor mobile, pentru a asigura o impermeabilizare excepţională şi protecţie împotriva umidităţii. Cu ajutorul siliconului PENOSILStop Mucegai se obţine o membrană flexibilă, care este 100% impermeabilă, rezistentă la apă iar aderenţa nu este afectată de apa de la duş.

Siliconul PENOSIL Stop Mucegai îşi menţine culoarea, nu este afectat de substanţe chimice sau dezinfectanţi. Este rezistent la detergenţi şi alţi agenţi de curăţare utilizaţi în casă.

Pentru o aplicare corectă, eficientă şi o etanşare curată, perfect netedă, ajutorul vine de la EasyPRO Spatula, o unealtă patentată de PENOSIL ataşată direct (şi gratuit) pe pipa de aplicare a siliconului. Vezi aici

O baie şi o bucătărie mereu proaspătă, fără pete, fără mucegai

În băi, bucătării, şi zone care au nevoie de protecţie împotriva umidităţii, acolo unde ai corpuri sanitare din materiale deosebite (inox, marmură, granit, etc.) cel mai potrivit silicon este PENOSIL Baie şi Bucătărie Fresh

Acesta e formulat pe tehnologia Mouldshield anti-bacterian şi cu un termen de 5 ani garanţie împotriva apariţiei mucegaiului. Fiind un silicon sanitar neutral, poate fi aplicat pe suprafeţe sensibile, precum inox, marmură, granit, sticlă, oglindă, ceramică, suprafeţe vopsite şi lăcuite, aluminiu, dar şi pe substraturile obişnuite.

Siliconul PENOSIL Baie şi Bucătărie Fresheste uşor de aplicat, are uscare rapidă şi nu conţine aditivi corozivi. Are o formulă cu miros redus, ceea ce sporeşte prospeţimea camerei şi se poate nivela estetic şi uşor cu ajutorul uneltei EasyPRO Spatula ataşată direct (şi gratuit) la pipa de aplicare a siliconului. Vezi aici cât de simplu şi eficient este:

Unde găseşti produsele PENOSIL EasyPRO?

Siliconii PENOSIL din gama EasyPRO, cu spatula ataşată, se găsesc în magazinele Praktiker, pe EMAG şi în alte magazine moderne de construcţii şi finisaje (fizice sau online) din întreaga ţară (pentru a fi îndrumat spre cel mai apropiat magazin, reprezentanţii PENOSIL România vă stau la dispoziţie la datele de contact de pe site ( http://penosil.com/ro/content/12-contacte).

PENOSIL reprezintă brandul principal al companiei Wolf Group.Wolf Group reuneşte unităţile de producţie şi vânzări ale Krimelte (Estonia), producător printre liderii europeni de materiale şi produse chimice pentru construcţii, şi Olive Quimica (Spania), producător de etanşanţi şi adezivi profesionali, cu 40 de ani de experienţă pe piaţa europeană.