(P) Este obligatorie fişa medicală pentru permisul auto?

Dacă eşti una dintre persoanele care doreşte să obţină sau să-şi reînnoiască permisul de conducere, atunci probabil eşti la curent cu faptul că ai nevoie să depui la dosar şi fişa medicală pentru permisul auto.
fisa medicala pentru permisul auto
fisa medicala pentru permisul auto (.)

Sunt multe persoane care se pot prezenta la DRPCIV fără a avea asupra lor toate documentele necesare, neştiind dacă acest act este obligatoriu. Din această cauză, am dori să clarificăm acest subiect pentru toţi cei care au de gând să obţină sau să-şi reînnoiască permisul auto.

Ce este fişa medicală pentru permisul auto?

Pentru a stabili dacă solicitanţii unui permis auto sunt apţi din punct de vedere al stării de sănătate să conducă un autovehicul, se emite un document de către o unitate medicală autorizată, document cunoscut şi ca fişa medicală pentru permisul auto.

Fişa medicală pentru permisul auto este obligatorie?

Da, însă doar pentru permisele cu o nouă dată de valabilitate. Pe scurt, fisa medicala pentru permisul auto trebuie ataşată la dosar numai pentru obţinerea permisului de conducere pentru prima dată sau pentru înlocuirea unui permis expirat. Fişa medicală pentru permisul auto nu este necesară în cazurile în care se solicită eliberarea unui duplicat al permisului auto. Iată care sunt situaţiile respective:

- când titularul permisului şi-a schimbat numele.

- dacă permisul a fost pierdut;

- dacă permisul a fost furat;

- dacă permisul s-a deteriorat.

Care sunt actele necesare pentru obţinerea fişei medicale pentru permisul auto?

Pentru a obţine fişa medicală este necesară prezenţa ta la o unitate medicală autorizată, având asupra ta următoarele documente:

- Buletin / Carte de identitate;

- Fişa de şcolarizare – în cazul în care urmezi şcoala de şoferi.

- Adeverinţa de la medicul de familie în care este menţionat că solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fişa pentru permisul auto la punctul B) în cazul în care pacientul figurează cu boli cronice în evidenţa medicului de familie.

- În cazul bolnavilor de diabet este necesară o scrisoare medicală de la medicul diabetolog în care să fie trecute diagnosticul, tratamentul şi recomandarea dacă solicitantul este apt pentru a conduce.

- Ochelari de vedere (doar dacă este cazul).

Nu uita că fişa medicală pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data întocmirii.

Care sunt consultaţiile necesare pentru obţinerea fişei medicale pentru permisul auto?

Dacă ai nevoie să obţii fişa medicală pentru permisul auto, va trebui să efectuezi controalele medicale la următoarele specialităţi:

- psihiatrie

- medicină internă

- ortopedie

- neurologie

- oftalmologie

- ORL

Cum poţi obţine cel mai rapid şi uşor fişa medicală?

Cel mai bun raport calitate-preţ pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere îl vei găsi la StandardMed, clinica medicală acreditată pentru eliberarea fişei medicale pentru permisul auto, recunoscută pentru eficienţa şi punctualitatea fără de egal.

Aflată în centrul Bucureştiului, în zona Armenească, pe Bulevardul Carol 1, la numărul 45, StandardMed poate elibera fişa medicală în doar o oră şi jumătate, într-o singură vizită! Astfel, nu mai este nevoie să pierzi timpul pe holurile clinicilor sau pe la ghişee de la periferie.

Asta nu este tot! Vei obţine fişa medicală pentru permisul auto în cel mai scurt timp, pentru doar 125 de Lei! Dacă intervalul de o oră şi jumătate de la depunerea documentelor este depăşit, ţi se va restitui 50% din suma pe care ai plătit-o.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură