(P) Învaţă cum să realizezi o optimizare on page ca la carte, la cursuri SEO!

Întreabă orice specialist în marketing online, fie din ţară, fie din străinătate, şi îţi va spune că un site nu se poate menţine pe termen lung în primele poziţii din Google fără o optimizare on page de calitate.

Poţi privi acest lucru în felul următor: imaginează-ţi site-ul drept o casă, iar on page-ul drept fundaţia. Indiferent cât de spectaculos este exteriorul şi câte etaje are vila (ne referim aici metaforic la numărul de back link-uri şi valoarea brandului), aceasta se va prăbuşi în lipsa unei fundaţii solide.

Prin urmare, înainte de a întreprinde orice alt tip de activităţi, asigură-te că site-ul tău este perfect din punctul de vedere al optimizării on page. Pentru brand-urile mari, "fundaţia" poate fi suficientă pentru a asigura poziţii fruntaşe în Google, fără a-şi concentra prea multe resurse pe comunicarea off page.

În cadrul unora dintre cele mai bune cursuri SEO din Bucureşti, mai exact la Jedi SEO School, vei afla totul despre optimizarea on page încă din primele ore. Această veritabilă "şcoală" de SEO a fost înfiinţată de Ovidiu Joiţa, founder & CEO al agenţiei de marketing online iAgency, cu o experienţă de peste 15 ani pe această piaţă extrem de competitivă şi aflată în continuă dezvoltare.

Aceste cursuri SEO se întind pe parcursul a două luni şi, pe lângă informaţii teoretice, oferă şi numeroase exemple practice, studii de caz, "teme" pentru acasă, dar şi prezentări din partea unor specialişti pe nişe precum Google Analytics, UX sau PPC.

Revenind la optimizarea on page, în primele cursuri SEO desfăşurate la sediul iAgency din apropiere de Piaţa Unirii vei afla cum trebuie să arate aceasta. În primul rând, trebuie să înţelegi că această activitate nu presupune doar analiza tehnică a site-ului şi realizarea corectă a meta titlurilor, meta descrierilor, heading-urilor, titlurilor şi ALT-urilor.

La fel ca orice altă acţiune de SEO din 2019, optimizarea on page este un proces mult mai complex, care începe odată cu întocmirea strategiei de cuvinte cheie. Apoi, trebuie realizată arhitectura de link-uri, care va determina numărul de categorii şi subcategorii ale site-ului şi cuvintele cheie aferente fiecăreia dintre acestea.

Apoi, se va trece la optimizarea on page propriu-zisă, iar în cadrul acestor cursuri SEO vei afla că ea presupune nu mai puţin de 10 paşi, pe care îi vom parcurge în continuare, pe scurt:

1. optimizarea link-urilor şi realizarea de redirect-uri permanente de la link-urile vechi la cele noi;

2. realizarea de meta tag-uri (meta titluri şi meta descrieri), conform strategiei de cuvinte cheie;

3. optimizarea textelor din pagini, dar şi a imaginilor şi ALT tag-urilor acestora;

4. optimizarea heading-urilor (în cadrul acestor cursuri SEO vei afla că este recomandat un singur H1 pe pagină, în timp ce pot fi mai multe H2, H3 etc);

5. inserarea de box-uri de text, dacă este nevoie;

6. verificarea vitezei de încărcare pe desktop şi mobile;

7. verificarea problemelor de Usability (întrucât aceste cursuri SEO te vor învăţa că experienţa utilizatorilor a devenit un factor de ranking din ce în ce mai important);

8. verificarea eventualului conţinut duplicat;

9. crearea conturilor de Google Analytics şi Google Search Console;

10. verificarea eventualelor probleme de indexare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură