(P) Mai mult profit pentru unitatea ta de cazare cu mecanismele online potrivite

Investiţiile în domeniul turismului atrag foarte mulţi antreprenori. În cazul hotelurilor, pensiunilor şi vilelor turistice, investiţia este de fapt o combinaţie între afacere imobiliară şi afacere comercială: pe de o parte se constituie valoare în creştere pe termen lung (până la un eventual exit din afacere), pe de altă parte se exploatează comercial business-ul pentru profit continuu.

Afacerile în domeniul ospitalităţii sunt tentante, provocatoare pentru mulţi antreprenori, însă realitatea este că nu toate iniţiativele au succes. Dovadă este numărul mare de unităţi de cazare închise sau care sunt disponibile pentru vânzare, unul dintre motive fiind gradul redus de profitabilitate. Mai ales în zonele unde există concurenţă ridicată, trebuie să te poţi remarca şi în acelaşi timp să poţi avea relaţia corectă între cheltuieli şi venituri.

Folosind mecanismele online potrivite, resurse la îndemâna oricui astăzi pe internet, poţi să creşti substanţial profitul unităţii tale de cazare. Acest lucru se face de fapt prin două moduri în acelaşi timp: pe de o parte creşti gradul de ocupare al hotelului / pensiunii / vilei turistice, pe de altă parte eviţi cheltuielile cu comisioane către terţi (agenţii de turism). Ambele elemente sunt extrem de relevante pentru o afacere de succes în industria ospitalităţii.

Înainte de orice, trebuie să te bucuri de prezenţă online şi de o bună reputaţie pe internet. Desigur, poţi folosi website-urile de rezervări online şi cele de prezentare a ofertei tale online. Poţi merge chiar şi spre website-urile de anunţuri, dacă ai o unitate de cazare mai mică (pensiune sau vilă). Vei plăti însă ori comision pe rezervări (15% - 25%), ori taxe fixe periodice. Efectele sunt bune, dar nu trebuie ignorate aceste costuri care pot "înghiţi" destul de mult din încasări.

O strategie şi mai bună este să dezvolţi prezenţa online pe cont propriu, adică în mod dedicat unităţii tale de cazare. Ce ai de făcut? În primul rând, un website propriu, cu domeniu web dedicat. Ai nevoie de o pagină web bine realizată, care să includă detalii complete, fotografii profesionale, de preferat şi sistem de rezervare online bine funcţional. Pentru ca totul să funcţioneze în favoarea ta, nu uita de partea de găzduire web, preferabil un pachet premium precum acestea, hostingul fiind cel care permite de fapt potenţialilor clienţi să iniţieze contactul cu afacerea ta.

Mai departe, ai nevoie de promovare prin resurse online gratuite şi plătite. Este necesară o strategie de SEO coerentă, de preferat colaborarea cu o agenţie specializată în optimizarea website-urilor pentru motoarele de căutare. Clienţii te vor găsi uşor, te vei promova cu adevărat eficient. La un moment dat, chiar aproape fără să mai aloci cheltuieli de marketing şi promovare, vei avea un grad de ocupare foarte mare, fără a plăti comisioane către agenţii sau website-uri de turism.

Nu uita de reţelele de socializare! Este obligatoriu să ai conturi active pe mai toate reţelele posibile. Trebuie doar să postezi cât mai des imagini şi oferte de cazare. Destul de rapid, lucrurile vor începe să se mişte şi vei observa cât de avantajos este să foloseşti mecanismele online potrivite pentru creşterea profitului unităţii tale de cazare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură