(P) O excursie în Dubai: O experienţă orientală a luxului

Poate că cel mai fascinant oraş al Emiratelor Arabe Unite, Dubai, reprezintă una dintre cele mai populare destinaţii alese de către călătorii din întreaga lume, nu doar din Asia. Milioane de turişti vizitează anual acest oraş al luxului, iar numărul creşte în mod constant.

O excursie Dubai poate fi alegerea perfectă pentru o vacanţă de neuitat. Cu atât de multe facilităţi moderne şi o infrastructură uluitoare, această destinaţie este ideală, de asemenea, şi pentru călătoriile de afaceri. Nu este necesar să te cazezi în cel mai scump hotel pentru a te bucura de ceea ce are de oferit Dubaiul. Poţi să ai parte de o călătorie incredibilă şi dacă alegi un hotel mai ieftin.

1. Cele mai luxoase vacanţe

Încă eşti în căutarea unei destinaţii în care să petreci o vacanţă învăluită în lux? Alege să pleci într-o excursie în Dubai, întrucât acest oraş va îndeplini cu siguranţă toate cerinţele pe care le vei avea pentru o astfel de escapadă. Te vei bucura de plajele impecabile şi de priveliştea oferită de Golful Persic, în timp ce resorturile de lux vor fi pregătite să îţi ofere o experienţă minunată.

Oraşul Dubai oferă numeroase plaje care să le permită turiştilor să se bucure de soarele oriental. Unele dintre acestea sunt rezervate exclusiv turiştilor cazaţi în hotelurile care deţin aceste plaje, în timp ce altele sunt publice şi sunt deschise tuturor călătorilor, contra cost.

2. O excursie în Dubai oferă locuri inedite de vizitat

Dacă vrei să te bucuri şi de latura istorică a Dubaiului, atunci vei vrea să vizitezi Cartierul Istoric Al Fahidi. Începe cu Muzeul Dubai, situat în fortul Al Fahidi, unde te vei putea minuna de povestea transformării oraşului Dubai, de la un sat de pescari, până la metropola cu cele mai extravagante clădiri din lume.

Cel mai faimos punct turistic, situat în Dubai Creek, este Casa şeicului Saeed al Maktoum, o clădire istorică, reşedinţă a fostului conducător al Dubaiului, Saeed bin Maktoum Al Maktoum. Moscheea Jumeirah este, fără doar şi poate, o altă atracţie turistică pe care nu vei vrea să o ratezi, întrucât aceasta este singura moschee din Dubai care îţi deschide porţile pentru turiştii din întreaga lume, timp de şase zile pe săptămână.

3. Noi orizonturi

Odată ajuns într-o excursie în Dubai, vei fi martorul frumuseţii aglomerării de zgârie-nori atât din Dubai Marina, locul cu cele mai frumoase privelişti din oraş, cât şi din Centrul Dubaiului. Bucură-te de priveliştea splendidă a Golfului Persic şi a deşertului, de la cele mai înalte etaje ale clădirii Burj Khalifa. Şi, dacă tot te afli aici, vei vrea să încerci mâncarea restaurantului de la etajul 122.

Dacă îţi doreşti să petreci câteva nopţi de neuitat în Dubai, plimbă-te de-a lungul ”Noului Dubai” şi bucură-te de cafenelele în stil european, cu vedere la toate luminile oraşului. Dacă nu te temi de înălţimi şi eşti un fan al adrenalinei, acceptă provocarea de a face skydiving în timpul excursiei în Dubai. Experimentează senzaţia unei sărituri din avion, deasupra insulei Palm Jumeirah, alături de instructori profesionişti.

Din fericire, o excursie în Dubai îţi poate oferi o varietate de experienţe, învăluite în modernitate şi lux, accentuate cu tradiţii şi aer oriental, de care te vei putea bucura din plin, mai ales dacă alegi să colaborezi cu o agenţie de turism.