(P) Trei beneficii ale serviciilor SEO pe care mulţi antreprenori le omit!

Din ce în ce mai multe business-uri au în vedere posibilitatea de a contracta servicii SEO pentru a-şi îmbunătăţi vizibilitatea în motoarele de căutare. Cu toate acestea, optimizarea de calitate aduce mult mai multe beneficii, iar din acest articol vei afla care sunt trei dintre cele mai importante.

1. Traficul organic reprezintă, în cele mai multe cazuri, sursa primară de trafic pe Internet

Traficul generat de căutările organice este esenţial pentru performanţele unui site. După cum deja se ştie, Google deţine un procent mult mai mare decât alte motoare de căutare. Mai exact, aproximativ 75% dintre căutări se fac pe Google. În plus, acesta este cel mai popular provider de mail-uri din lume, iar youtube, care aparţine tot companiei Google, este al doilea cel mai mare motor de căutare.

Majoritatea utilizatorilor de Internet accesează Google cel puţin o dată pe zi pentru a căuta informaţii. Cu alte cuvinte, dacă site-ul tău este considerat de către acesta a fi de încredere, acest lucru va aduce multe beneficii brandului.

În ochii utilizatorului, site-urile listate bine în Google sunt de încredere. Dacă ocupi poziţii de top în SERP (Search Engine Results Pages) pe majoritatea cuvintelor cheie pe care le targetezi, va fi foarte uşor să ajungi la publicul tău ţintă. Cu toate acestea, rezultatele optimizării SEO sunt determinate de o serie de factori. Spre exemplu, trebuie să iei în considerare cât de saturată este industria în care activezi.

De aceea, este esenţial să-ţi stabileşti cu atenţie strategia de cuvinte cheie. Dacă te vei orienta corect, vei putea să lucrezi la partea de brand awareness în multe moduri. Concentrându-te pe cuvintele cheie care au legătură cu nişa ta, te asiguri că acoperi toate aspectele pieţei.

2. SEO consolidează credibilitatea brandului

Scopul optimizării SEO este de a construi o fundaţie puternică pentru un site bine pus la punct, care oferă utilizatorilor o experienţă plăcută şi care să poată fi descoperit cu uşurinţă datorită credibilităţii brandului, dar şi a caracteristicilor sale tehnice. Există mai mulţi factori care influenţează autoritatea unui site în Google. Printre aceştia, enumerăm calitatea profilului de backlinkuri, comportamentul utilizatorilor faţă de site şi optimizarea on-page.

De altfel, consolidarea autorităţii va aduce mult mai multe beneficii brandului decât alte forme de marketing online. Esenţial este ca antreprenorii să înţeleagă că încrederea într-un brand nu se construieşte peste noapte, chiar şi cu ajutorul unor servicii SEO de înaltă calitate. Întreg procesul necesită timp, întocmai ca în mediul offline. Este nevoie de implicare şi răbdare, iar calitatea serviciilor sau produselor determină utilizatorii să capete încredere în brand.

3. Serviciile SEO de calitate conduc către o experienţă mai plăcută a utilizatorilor

Toată lumea îşi doreşte poziţii mai bune în Google şi, implicit, o vizibilitate mare în mediul online. Puţini înţeleg că indicatorii de user experience sunt cei care conduc către acestea. Motorul de căutare a învăţat să-i interpreteze, iar experienţa de navigare a utilizatorilor a devenit un criteriu de bază în economia succesului unui site.

Utilizatorii ştiu ce vor. Dacă nu pot găsi ceea ce caută pe site-ul tău, atunci indicatorii săi de performanţă vor scădea. Google îşi doreşte ca utilizatorii să găsească răspunsul la problemele lor efectuând cât mai puţine clickuri, repede şi uşor. De aceea, nişte servicii SEO de calitate trebuie să încorporeze o experienţă pozitivă pentru utilizatori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură