PACT: Liviu Dragnea a minţit. Nu se poate pescui pe Insula Belina fără acordul Tel Drum

Peştii cei mari trebuie prinşi, atât pe baltă, cât şi în justiţie, transmite PACT, după ce arată că Dragnea nu a spus adevărul când a afirmat că oricine poate pescui la Belina.
Liviu Dragnea la pescuit
Liviu Dragnea la pescuit (Facebook)

Liviu Dragnea a minţit când a susţinut că accesul la Belina este liber pentru toţi cetăţenii care doresc să se bucure de această resursă naturală, arată platforma civică şi politică de centru dreapta, PACT, care intenţiona să organizeze un concurs de pescuit la Belina.

După ce s-a adresat Consiliului Judeţean Teleorman, în a cărui proprietate a fost transferată Belina (cu ajutorul lui Sevil Shhaideh şi a Rovanei Plumb, potrivit DNA), PACT a obţinut următorul răspuns: Nu se poate pescui pe Insula Belina fără acordul Tel Drum. La rândul său, Tel Drum a răspuns: Nu vă putem pune la dispoziţie balta Belina.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, PACT a anunţat că doreşte să se implice în valorificarea potenţialului turistic al Insulei Belina, identificat de Guvernul PSD şi Consiliul Judeţean Teleorman şi a iniţiat astfel demersurile pentru ca pe 15 octombrie, între orele 10 şi 17, să organizeze acolo concursul “Prinde peştele cel mare”.

În acest sens, PACT s-a adresat Consiliului Judeţean Teleorman pentru a obţine un răspuns privitor la posibilitatea de a organiza concursul pe Insula Belina.

"Poziţia oficială a Consiliului Judeţean Teleorman contravine declaraţiilor domnului Liviu Dragnea, care a susţinut că pe Insula Belina accesul este liber pentru toţi cetăţenii care doresc să se bucure de această resursă naturală (afirmaţie făcută inclusiv în cadrul unei emisiuni de televiziune la postul Antena 3, link aici, de la minutul 10:41).

Ulterior, PACT s-a adresat companiei SC TEL DRUM SA, care ne-a transmis că nu ne poate pune la dispoziţie balta Belina pentru concursul de pescuit sportiv", arată PACT, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

În consecinţă, transferul dinspre domeniul public spre domeniul public, aşa cum invocă Liviu Dragnea, înseamnă de fapt un transfer dinspre public spre privat, susţine formaţiunea.

"PACT va continua eforturile de organizare a concursului de pescuit “Prindem Peştele cel Mare”. Preicizăm că vom face tot posibilul ca acest concurs să se desfăşoare, chiar dacă, în final, va trebui să pescuim la copcă. Dezideratul PACT este că Peştii cei mari trebuie prinşi, atât pe baltă, cât şi în justiţie", se mai arată în comunicat.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne