Palestinienii denunţă noul atac al Israelului asupra moscheei al-Aqsa din Ierusalim

Femei palestiniene fug de forţele poliţiei israeliene în Oraşul Vechi din Ierusalim, 13 septembrie 2015.
Femei palestiniene fug de forţele poliţiei israeliene în Oraşul Vechi din Ierusalim, 13 septembrie 2015. (Captură Foto)

Sute de palestinieni au protestat duminică în Fâşia Gaza împotriva celui mai recent atac israelian asupra complexului Moscheei al-Aqsa din Ierusalimul de Est.

În timpul protestului, care a fost organizat de mişcarea palestiniană Hamas, manifestanţii au scandat slogane anti-Israel şi au cerut Ligii Arabe să ia măsuri împotriva atacului.

Într-un discurs adresat mulţimii, Mushir al-Masri, un oficial al Hamas, a condamnat raidul de duminică al regimului israelian asupra locului sfânt şi a credincioşilor care se aflau în interior.

Acesta a cerut Autorităţii Palestiniene să manifeste mai mult sprijin pentru moscheea sfântă şi să întrerupă cooperarea cu Israelul în probleme legate de securitate.

În plus, oamenii au ieşit pe străzi şi în Ierusalim pentru a condamna cel mai recent atac al Israelului asupra Moscheii al-Aqsa.

Duminică dimineaţa, poliţiştii israelieni au năvălit în această moschee şi s-au încăierat cu palestinienii din interior. Oficiali din poliţie au declarat că operaţiunea a urmărit să îi împiedice pe palestinieni să submineze vizitele efectuate de evrei şi turiştii străini în ajunul Anului Nou Evreiesc.

Martorii palestinieni susţin că forţele israeliene au provocat mai multe pagube în interiorul moscheei.

În plus, palestinienii acuză regimul din Tel Aviv că plănuieşte să schimbe status quo-ul Ierusalimului şi să iudaizeze oraşul.

Moscheea al-Aqsa, localizată în oraşul vechi al Ierusalimului, care este ocupat de Israel, reprezintă un loc sfânt islamic important. Locaţia complexului, cunoscută de evrei sub numele de Muntele Templului, este cel mai sfânt loc în Iudaism. În acelaşi timp, moscheea reprezintă cel de-al treilea loc ca importanţă în Islam după Masjid al-Haram în Mecca şi Masjid al-Nabawi din Medina în Arabia Saudită.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.