Pandele din Voluntari, cu onoarea nereparată. Primarul pierde procesul intentat PressOne

După ce şi-a evaluat demnitatea şi imaginea lezate la 350.000 de euro, bani pe care i-a cerut ca despăgubiri morale publicaţiei care l-a acuzat de plagiat, Pandele a pierdut procesul intentat în acest sens.
Florentin Pandele
Florentin Pandele (Facebook.com/Florentin Pandele)

PressOne a câştigat în primă instanţă procesul care i-a fost intentat de soţul Gabrielei Firea, Florentin Costel Pandele, nemulţumit de faptul că publicaţia respectivă a scris că el şi-a copiat "cel puţin o treime" din teza de doctorat în Ştiinţe Militare.

Nemulţumit de dezvăluirile PressOne, primarul oraşului Voluntari a reclamat că imaginea şi demnitatea i-ar fi fost afectate şi a cerut daune morale în valoare de 350.000 de euro.

Procesul a început în septembrie 2016. PressOne a decis să nu publice nimic între timp, pentru a nu influenţa în niciun fel decizia instanţei.

"Pe data de 21 februarie 2017, Tribunalul Specializat Cluj a respins acţiunea formulată de Florentin Pandele şi l-a obligat să achite firmei Press One Media SRL, care deţine site-ul nostru, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată", scrie PressOne.

Reamintim că dezvăluirile PressOne au fost confirmate de forul superior al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) care şi-a asumat prin vot verdictele de plagiat "masiv" date de comisiile de specialitate în cazul tezei de doctorat a primarului Florentin Pandele.

"În teză ghilimelele nu sunt niciodată folosite pentru a indica faptul că un text este citat. Nu am găsit în toată teza nicio situaţie în care autorul să fi utilizat un text între ghilimele pentru a-şi întemeia vreo susţinere.

Dl Pandele preia în teză pasaje sau blocuri de text masive, fără să indice vreodată că e vorba de preluare cuvânt cu cuvânt; iar, în multe cazuri, acest lucru se face fără a indica locul de unde este făcută preluarea.

În unele cazuri autorul foloseşte procedeul următor: într-o notă de subsol menţionează o lucrare, indicând o pagină sau chiar mai multe pagini. Dar autorul preia cuvânt cu cuvânt pasaje din acea lucrare, fără a menţiona că este vorba de un citat; ori, această practică este de asemenea plagiat.

Afirmaţiile despre perioada 2007-2009 sunt la timpul viitor, deşi teza de doctorat a fost susţinută în iunie 2008", au constatat comisiile de specialitate din cadrul CNATDCU, potrivit HotNews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne