Pandemie: postul american CBS foloseşte o fotografie dintr-un spital italian într-un material despre spitalele din New York

CBS
CBS (Getty Images)

Un videoclip transmis de postul american CBS referitor la focarul de virus Wuhan din New York, care a fost apoi preluat de Gateway Pundit, a folosit un clip filmat într-un spital italian, super aglomerat din cauza fluxului de pacienţi în stare critică de acolo.

Prima fotografie este dintr-un material transmis de Sky News despre criza sistemului de sănătate din Italia, din 22 martie. Arată un spital supra-aglomerat, într-o cameră de urgenţă din Italia de Nord:

Spital din Lombardia
Spital din Lombardia (Captură Youtube)

„Acesta este principalul spital din Bergamo, în provincia Lombardia. Este unul dintre cele mai avansate spitale din Europa”, a raportat la acea vreme Sky News.

Acesta de mai jos este materialul pe care CBS a ales să-l difuzeze pe 25 martie, în timpul unui material despre New York City, epicentrul focarului de coronavirus din S.U.A.:

Material difuzat de CBS despre un presupus spital din New York
Material difuzat de CBS despre un presupus spital din New York (Captură Youtube)

Potrivit publicaţiei Zerohedge, Utilizatorul Twitter @Alx a postat o comparaţie unu-la-unu a celor două imagini, afirmând:"În timpul unei pandemii, este esenţial ca mass media să ne ofere informaţii reale şi precise. Este complet iresponsabil ca @CBSNews să folosească imagini dintr-un spital italian atunci când vorbim despre focar în New York".

CBS a publicat o declaraţie luni, admiţând „greşeala” şi spunând că „… a acţionat imediat pentru a o elimina de pe toate platformele”.