Papahagi: "Averile lui Vâlcov, primar într-un oraş amărât, depăşesc orice imaginaţie"

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Tablourile lui Darius Vâlcov, lingourile de aur şi banii pe care se presupune că i-a deturnat acesta în vremea cât era primar al Slatinei, l-au revoltat pe Adrian Papahagi, care se gândeşte câte lucruri utile pentru societate puteau fi făcute cu acei bani.

"Averile lui Vâlcov, primar într-un oraş amărât, depăşesc orice imaginaţie. Câţi copii nevoiaşi puteau fi scoşi din sărăcie, îmbrăcaţi şi şcoliţi din sutele de milioane de euro deturnaţi de acest bandit? Câte vieţi puteau fi salvate? Câte cercetări fundamentale se puteau finanţa? Câte străzi din Slatina puteau arăta că în Franţa şi Elveţia, unde-i plăcea lui să stea?

Să nu uităm: averile au fost făcute de pedelistul Vâlcov, devenit pesedistul Vâlcov, soţul uneperistei Lavinia Şandru, fina PIN-istului Cosmin Guşă... Tutti dentro. Darius Vâlcov nu e doar al PSD, ci şi al PDL, Atanasiu nu e din altă lume decât Hrebenciuc. Nu vă faceţi că nu înţelegeţi", a declarat Adrian Papahagi.

Reamintim că procurorii DNA au descoperit, în urma unor percheziţii, nu mai puţin de 101 tablouri semnate de pictori celebri, tablouri pe care se presupune că Darius Vâlcov le-a cumpărat cu banii obţinuţi din comiterea de infracţiuni.

Tablourile, pe care figurează semnătura unor pictori celebri cum ar fi Pablo Picasso (două gravuri şi un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horaţiu Bernea, Octav Băncilă etc. au fost găsite în urma unor percheziţii domiciliare, în şase locaţii din Bucureşti, Slatina şi o localitate din judeţul Olt.

Anterior, procurorii au descoperit într-un seif lingouri de aur, un tablou de Renoir, dolari etc., aparţinând lui Vâlcov. Potrivit evz.ro, deputatul PSD Daniel Bărbulescu, în casa căruia anchetatorii au găsit seifulul cu pricina, a dat o declaraţie de martor la DNA în care arată că fostul ministru de Finanţe i-a spus să deschidă seiful din locuinţa sa şi să distrugă mai multe documente şi bani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne