Papahagi: Nu mă alătur celor care aruncă mandatele lui Băsescu în derizoriu. Din cei 10 ani rămân destule

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Deşi acum nu îl mai susţine deloc pe Traian Băsescu, ba chiar îl critică de multe ori, profesorul universitar Adrian Papahagi a ţinut să sublinieze că nu se va alătura celor care îi aruncă mandatele în derizoriu, pentru că, în cei 10 ani petrecuţi la Palatul Cotroceni, fostul preşedinte s-a întrecut pe sine însuşi şi a lăsat multe lucruri bune în urmă.

"M-am despărţit de Traian Băsescu atunci când între principiile pentru care îl sprijineam şi mizeria reprezentată de Elena Udrea a ales fără echivoc mizeria. Cu toate acestea, nu mă alătur celor care aruncă mandatele lui Traian Băsescu în derizoriu. În doar 6 luni, în care s-a chinuit să se diferenţieze de Băsescu, tăcând pas cu pas, dl. Iohannis a reuşit să pună în evidenţă anvergura fostului preşedinte", a precizat Adrian Papahagi.

Din cei zece ani Băsescu rămân destule în opinia actualului membru M10: îngenuncherea PSD, atlantismul, condamnarea comunismului (prin Tismăneanu), promovarea meritului în învăţământ (prin Miclea-Funeriu) şi cultură (prin Patapievici), justiţiarismul (prin Macovei).

"Traian Băsescu a avut meritul de a se depăşi pe sine. Lipsit de lecturi şi cultură, a recunoscut şi a promovat excelenţa academică şi culturală. Legat de comunism, a patronat condamnarea sa. Vârât până peste cap în politica mizerabilă a sacoşelor cu bani, a dat totuşi mână liberă Monicăi Macovei şi lui Daniel Morar să creeze instituţia căreia i-a căzut pradă însăşi protejata sa", a continuat Papahagi.

În linii mari, profesorul universitar este de părere că cei zece ani dominaţi de Băsescu au fost buni pentru ţară, infinit mai buni decât ar fi fost zece ani cu Năstase.

Cei zece ani dominaţi de Băsescu au fost buni pentru ţară, infinit mai buni decât ar fi fost zece ani cu Năstase - Papahagi

"Pentru corupţia care a prosperat sub el vor plăti cei care trebuie să plătească. Va plăti poate şi el. Dar istoria de manual va reţine liniile mari, aşa cum a consemnat din politica liberalilor şi naţional-ţărăniştilor marea Unire, modernizarea ţării şi cultura interbelică, nu corupţia şi politizarea omniprezente", a conchis Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne