Paradisul evaziunii fiscale bucureştene, complexul en-gros Europa, va fi demolat

Centrul comercial Europa
Centrul comercial Europa (Screenshot Youtube)

Faimosul complex comercial en-gros Europa, construit în anii ‘90, o aglomerare uriaşă de tarabe întinsă pe 8 hectare, va fi demolat, anunţă RFI.

Complexul a fost timp de aproape 30 de ani sursa de aprovizionare pentru comercianţi şi clienţi direcţi din tot sud-est-ul ţării, care veneau aici pentru a cumpăra marfă ieftină, în speţă haine şi încălţăminte fabricate în China şi în Turcia.

Potrivit RFI, Complexul Europa devenise sursa de aprovizionare pentru micii întreprinzători iar în vremurile „de glorie” ajunsese să ofere spre închiriere şi 5000 de tarabe.

O caracteristică unică şi distinctă a acestui centru comercial, pe care mulţi dintre cumpărători o cunoşteau, era aceea că tarabele din Europa erau deschise noaptea, între orele 2:00 şi 5:00, tocmai pentru a fi evitate controalele efectuate de către Garda Financiară.

Şi dacă Europa devenise paradisul evaziunii fiscale în comerţul en-gros, aflăm acum că respectivul centru comercial era el însuşi în afara legii, întrucât a existat în tot acest răstimp fără autorizaţie de funcţionare dar cu sprijinul mai mult sau mai puţin făţiş al autorităţilor, politicienilor, comercianţilor şi chiar al cumpărătorilor.

Articolul integral aici.