Paris Saint-Germain a cucerit Cupa Ligii franceze la fotbal (video)

Gruparea pariziană s-a impus în faţa celor de la Olympique Lyon în marea finală desfăşurată pe Stade de France din Saint-Denis, abia după loviturile de departajare, scor final 6-5.
Paris Saint-Germain a cucerit Cupa Ligii franceze la fotbal, după ce a  învins-o în finală pe Olympique Lyon.
Paris Saint-Germain a cucerit Cupa Ligii franceze la fotbal, după ce a învins-o în finală pe Olympique Lyon. (PSG - Paris Saint-Germain/facebook)

Paris Saint-Germain şi Olympique Lyon au oferit aseară iubitorilor de fotbal din Franţa un meci spectaculos, plin de adrenalină, un duel în care premiul cel mare a fost Cupa Ligii franceze.

Soarta partidei a fost decisă după loviturile de departajare, după ce iniţial, la capătul celor 120 de minute disputate (regulamentare + prelungiri) scorul a fost 'alb'.

Scorul final înregistrat pe tabela de marcaj a arătat 6-5 pentru formaţia antrenată de Thomas Tuchel, care a încheiat astfel un sezon excepţional, la capătul căreia a câştigat toate trofeele de pe plan intern - Trofeul Campionilor (Supercupa Franţei), campionatul, Cupa Franţei şi Cupa Ligii franceze.

Pentru echipa din capitala Franţei au transformat de la punctul cu var al careului de şaisprezece metri Angel Di Maria, Marco Verratti, Leandro Paredes, Ander Herrera, Neymar şi Pablo Sarabia, în timp ce de la gruparea românului Ciprian Tătăruşanu, care nu a fost prezent pe teren după ce a acuzat dureri la spate la ultimul antrenament, au înscris Joachim Andersen, Karl Toko Ekambi, Maxence Caqueret, Thiago Mendes şi Houssem Aouar, iar Bertrand Traore a ratat, costaricanul Keylor Navas apărând şutul său.

PSG şi-a adjudecat astfel pentru a noua oară acest trofeu , după ediţiile din 1995, 1998, 2008, 2014, 2015, 2016, 2017 şi 2018, iar Olympique Lyon rămâne cu satisfacţia singurului trofeu cucerit (2001).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport