Parlamentar rus acuză SUA de amestec în alegerile locale din Moscova

Arestări violente în Moscova, 27 iulie 2019
Arestări violente în Moscova, 27 iulie 2019 (Serghei Bobilev / Getty Images)

Un parlamentar rus senior a acuzat, joi, Statele Unite, că se amestecă în alegerile locale din Moscova, ce vor avea loc luna viitoare, prin organizarea a ceea ce el a numit provocări în capitala rusă, a informat agenţia de ştiri RIA.

Andrei Klimov, parlamentarul care prezidează Comisia pentru Apărarea Suveranităţii din Senat, a declarat că o serie de proteste din ultimele săptămâni la Moscova au prezentat semne de „imixtiune străină”, a informat RIA.

„Am spus înainte că Statele Unite şi susţinătorii lor vor încerca să folosească alegerile pentru legislatura oraşului Moscova în scopul de a organiza provocări şi încercări de influenţare. Din păcate, presupunerea noastră ... a fost confirmată ", a spus el, fără să ofere dovezi.

Moscova este zguduită de un şir de proteste după ce biroul electoral a respins candidatura membrilor opoziţiei pe motiv că listele cu semnături nu sunt alcătuite corect.

Măsura a declanşat proteste mai viguroase decât de obicei, care, în ultimele două săptămâni au fost înăbuşite brutal de poliţia moscovită la ordinele Kremlinului.

Organizaţiile civile au semnalat o serie de abuzuri, precum interogatorii conduse în timpul nopţii şi percheziţii extinse ale apartamentelor liderilor opoziţiei din capitala rusă.