Parlamentul de la Chişinău l-a propus pe Dumitru Robu pentru funcţia de Procuror General interimar. Chirtoacă:Acesta a semnat pentru regimul Plahotniuc

Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Parlamentul a înaintat marţi, 30 iulie, preşedintelui Republicii Moldova candidatura lui Dumitru Robu pentru desemnare prin decret prezidenţial în funcţia de Procuror General interimar. Mandatul acestuia va dura până la numirea, în urma concursului, a Procurorului General.

Potrivit legislaţiei în vigoare, preşedintele ţării, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), desemnează un Procuror General interimar până la organizarea concursului. Şedinţa CSP nu a avut însă loc din lipsa de cvorum. Astfel, la propunerea Parlamentului, cu avizul CSP, Procurorul general interimar urmează a fi desemnat de către Igor Dodon.

Dumitru Robu este adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău şi procuror în dosarul parcărilor cu plată pe numele fostului primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Dumitru Robu este cel care mi-a fabricat şi falsificat dosarul la comanda lui Plahotniuc, împreună cu Morari şi cu ceilalţi”, a declarat fostul edil al Chişinăului într-o intervenţie live pe pagina sa de Facebook, precizând că Dumitru Robu ar fi susţinut fosta guvernare PD şi figurează printre cei 612 procurori din 637 care au semnat pentru regimul Plahotniuc. „Publicaţi lista! Democraţia si statul de drept au fost călcate în picioare.”