Parlamentul European îşi reafirmă sprijinul pentru candidatura lui Kovesi la şefia Parchetului European

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Mihut Savu / Epoch Times)

Parlamentul European susţine în continuare candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului European şi va transmite, în următoarele ore, o scrisoare Consiliului pentru reafirmarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru Laura Codruţa Kovesi ca procuror-şef european.

Potrivit unui comunicat al PE, la cererea Conferinţei preşedinţilor Parlamentului European, preşedintele David Sassoli va trimite în următoarele ore o scrisoare către Consiliu, reamintind sprijinul deplin al Parlamentului pentru Laura Codruţa Kovesi în calitate de procuror general european.

Preşedintele Sassoli a declarat: "Înaintea reuniunii informale a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne de la Helsinki, Parlamentul doreşte să-şi reînnoiască angajamentul faţă de Laura Codruţa Kovesi în calitate de candidat al Parlamentului European pentru funcţia de procuror şef european. Este esenţial ca anchetarea şi urmărirea penală a infracţiunilor împotriva bugetului UE precum frauda, ​​corupţia sau fraudă fiscală transfrontalieră, să fie asigurate cât mai repede posibil", se mai arată în comunicat.