Parlamentul îi îndeplineşte dorinţa lui Dragnea: Proiectul privind repatrierea aurului a fost adoptat!

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, controversatul proiect de lege privind repatrierea aurului României, iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae.

S-au înregistrat 165 voturi "pentru", 90 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Proiectul prevede repatrierea a 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, respectiv aproape 56 de tone de aur.

"Nu aţi cerut permisiunea Băncii Centrale Europene, îl treceţi ilegal. Vom ataca la Curtea Constituţională. Acest proiect de lege nu poate fi trecut ilegal. 60% din rezeva de aur a României se află într-o ţară care are o credibilitate imensă pe plan internaţional, nu ştirbiţi credibilitatea României prin retragerea rezervei. Ştiţi care sunt celelalte ţări care şi-au repatriat aurul? Venezuela, Turcia şi Ungaria. Dar, din comportamentul dvs. se vede că vă aliniaţi acestor ţări. În Venezuela unii oameni au ajuns să se mănânce între ei pentru o bucată de pâine. Acolo vreţi să ajungem şi noi? Venezuela? Turcia? Noi alegem Berlinul, Washington, Londra... Nu ne veţi scoate din Europa, nu ne veţi ştirbi credibilitatea prin acest proiect populist. V-aş sugera să amânăm acest proiect şi să reluăm dezbaterile, dezbateri reale, după alegeri", a declarat liberalul Pavel Popescu în plen.

Iniţiativa care modifică articolului 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României a fost înregistrată la data de 27 februarie, în procedură de urgenţă, la Senat, şi a stârnit ample controverse în spaţiul public, existând temeri că odată ce aurul va fi adus în ţară, va fi "topit" pentru pensii, salarii şi pomeni electorale.

Reacţia lui Dragnea

"Eu nu l-am auzit niciodată pe domnul Mugur Isărescu contestând proiectul. Eu nu l-am auzit pe dumnealui! Sunt consilieri de la BNR care de-a lungul timpului au spus foarte multe prostii, foarte multe minciuni. Propovăduiau că în România nu va funcţiona programul de guvernare, însă s-au înşelat. Când eu o să văd o poziţie oficială a BNR-ului exprimată de guvernatorul BNR, atunci să mă întrebaţi. Până atunci, este un proiect de lege pe care l-am susţinut, îl susţin, sunt bucuros că s-a votat şi să fie promulgat", a precizat Dragnea după adoptarea proiectului de lege.

Reporter: Din punctul de vedere al Guvernului, se susţine că este neclar ce se va întâmpla cu rezerva de aur odată ce ajunge în ţară.

Dragnea: Vă rog să întrebaţi Guvernul, care este foarte prolific la puncte de vedere.

Reporter: Şi v-a recomandat să consultaţi punctul de vedere al Băncii Europene...

Dragnea a plecat fără să mai dea un răspuns.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne