Parlamentul RM pregăteşte dosarul de acte pentru a găzdui activităţi de voluntariat

„Festivalul voluntarilor” la Chişinău
„Festivalul voluntarilor” la Chişinău (parlament.md)

Parlamentul va deveni instituţie gazdă a activităţii de voluntariat. Anunţul a fost făcut de Preşedintele Parlamentului Andrian Candu la ”Festivalul Voluntarilor” care s-a desfăşurat duminică 4 decembrie, fiind un eveniment organizat anual la Chişinău.

”În prezent, Parlamentul pregăteşte dosarul de acte pentru a obţine statutul de instituţie gazdă a activităţii de voluntariat. Acest lucru va permite atât voluntarilor să se implice în activităţile Parlamentului, cât şi deputaţilor şi angajaţilor Secretariatului Parlamentului să participe mai activ la diverse acţiuni de voluntariat”, a menţionat Andrian Candu, conform unui comunicat al Parlamentului.

Totodată, şeful legislativului oferit diplome şi premii băneşti celor mai activi voluntari din ţară. ”Voluntarii sunt cei care pot schimba lucrurile, cu dedicaţie şi dragoste, am o apreciere şi un respect deosebit pentru munca lor. Ei sunt o comunitate întreagă, care chiar îşi iubesc ţara, au un sentiment frumos al patriotismului şi fără aprecieri materiale continuă să desfăşoare acţiuni de voluntariat. Dovadă că pentru a face lucruri frumoase nu ai nevoie de legi este şi faptul că ”Festivalul Voluntarilor” este la a XIV-a ediţie, iar Legea voluntariatului este în vigoare de 6 ani”, a adăugat Candu.

Prezent la eveniment, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, i-a felicitat pe voluntari, menţionând importanţa unei culturi a voluntariatului, menită să schimbe în bine ţara.

”Festivalul Voluntarilor” este un eveniment organizat anual, cu scopul de a recunoaşte public munca şi meritele voluntarilor, precum şi de a încuraja societatea civilă. Evenimentul este susţinut de cele mai active organizaţii care promovează voluntariatul şi de instituţiile de stat. ”Festivalul Voluntarilor” este organizat în contextul Zilei internaţionale a voluntarilor, marcată anual pe data de 5 decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe