Partidul lui Munteanu, la braţ cu PNŢCD în lupta pentru parlamentare

PNŢCD va merge la alegerile parlamentare din toamnă pe listele partidului Alianţa Noastră România, partidul nou înfiinţat al lui Marian Munteanu.
Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

Reprezentanţii Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat vor candida la alegerile parlamentare din toamnă pe listele unui partid nou înfiinţat - Alianţa Noastră România, reiese dintr-un protocol semnat luni de liderii celor două formaţiuni, Aurelian Pavelescu şi Marian Munteanu, relatează Agerpres.

Pe 26 iulie PNŢCD, prin Comitetul Naţional de Conducere, a votat în unanimitate să adere la proclamaţia din 27 martie 2016 a Asociaţiei Alianţa Noastră şi să înceapă negocierile pentru constituirea unei platforme politice comune.

"Această platformă politică se bazează pe un set de principii şi valori comune, în care se regăsesc principiile fondatoare ale PNŢCD, principii enunţate de Iuliu Maniu: democraţia desăvârşită, morala creştină, patriotism luminat şi dreptate socială. Am regăsit aceste principii în proclamaţia din 27 martie a Asociaţiei Alianţa Noastră, motiv pentru care toţi liderii judeţeni au votat, fără excepţie, pentru a adera la această platformă", a declarat liderul PNŢCD.

Potrivit lui Aurelian Pavelescu, în urma negocerilor, finalizate prin protocolul semnat, luni, s-a stabilit că PNŢCD va candida pe listele partidului Alianţa Noastră România şi îşi va pune la dispoziţia acestei platforme toate resursele umane şi logistice.

Liderul PNŢCD a adăugat că îl cunoaşte pe Marian Munteanu de foarte multă vreme, dinainte de 1990, când au fost colegi la Facultatea de Litere.

La rândul său, Marian Munteanu a subliniat că "obiectivele vitale" pentru perioada următoare sunt: protecţia mediului, dar şi "pământul României, resursele acestuia", astfel încât în momentul în care vor intra în Parlament membrii platformei vor lupta pentru a se lua toate măsurile necesare ca "acest pământ să rămână în proprietatea românilor, resursele lui să fie folosite în interesul cetăţenilor României, iar mediul înconjurător să nu mai fie distrus".

"Un alt element decisiv este educaţia. Nu putem avea o societate normală fără o educaţie bine pusă la punct. (...) Noi vom susţine o sprijinire puternică a educaţiei, pentru că avem nevoie de acest lucru şi, în acelaşi timp, o orientare a demersului educaţional în sprijinul susţinerii valorilor noastre identitare, culturale, patriotice fundamentale", a adăugat fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii.

Alte domenii prioritare sunt: susţinerea unei reţele de "policlinici, spitale moderne, bine puse la punct, cu un personal medical remunerat corespunzător"; "păstrarea unui statut de demnitate în interiorul parteneriatelor şi alianţelor strategice"; păstrarea şi întărirea "caracterului creştin al acestei ţări".

Marian Munteanu a anunţat înfiinţarea unui comitet de coordonare a campaniei electorale, alături de reprezentanţii PNŢCD, şi a ţinut să precizeze că uşa alianţei este deschisă şi pentru alte forţe şi grupări care doresc să se alăture demersului.

Întrebat de ce participă membrii PNŢCD pe listele unui partid înfiinţat recent, Aurelian Pavelescu - care susţine că "probabil" va candida şi el la toamnă - a precizat că începerea negocierilor a avut loc după consultarea membrilor partidului.

"Au fost două Comitete naţionale de conducere, în care au participat toţi liderii judeţeni, iar decizia noastră politică, pentru a fi siguri că reprezentanţi ai partidului vor ajunge în Parlament, a fost aceasta. Electoratul creştin, patriotic din România trebuie să voteze o singură listă în toamnă. Este neoportun şi chiar absurd ca două partide — vor fi şi alte partide, cu siguranţă, care vor adera, avem asemenea discuţii şi negocieri — să candideze pe liste separate şi să îşi împartă voturile", a replicat liderul PNŢCD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne