Partidul preluat de Tăriceanu, condus la origini de un condamnat penal

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Partidul Naţional al Mediului (PNM), micuţa formaţiune politică preluată de Călin Popescu Tăriceanu pentru a-i "acomoda" pe demisionarii din PNL, avea la înfiinţare, drept preşedinte, un personaj condamnat penal pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Încheierea prin care Tribunalul Bucureşti a luat act de înfiinţarea PNM, partid care la începutul lunii august îşi va schimba denumirea în Partidul Liberal Reformator, îl menţiona drept preşedinte pe Ionică Anuţoiu, un afacerist cunoscut în Braşov, condamnat în 2007 la patru ani de închisoare cu suspendare şi o perioadă de încercare de opt ani, după ce şi-a bătut o angajată care ulterior a şi decedat în spital, în urma bătăii primite.

Afaceristul braşovean care a înfiinţat partidul în care se vor înregimenta cei care îl urmează pe Tăriceanu, "dezamăgiţi" de actuala conducere şi de fuziunea PLD-PNL, a avut şi alte probleme cu legea. În anul 2011, presa braşoveană scria că Anuţoiu a fost scos de sub urmărire penală după o cercetare de şapte ani (!), într-un dosar în care era acuzat de fals şi înşelăciune.

Odată cu preluarea partidului de apartament din Braşov, Tăriceanu o preia şi pe soţia lui Anuţoiu, Elena, aceasta urmând să devină membru în Biroul de Conducere aL Partidului Liberal Reformator. Elena Anuţoiu ar fi fost, conform presei, implicată în afacerile dubioase ale soţului său. Viitoarea liberală Elena Anuţoiu ar fi dat printr-o societatea a sa o „ţeapă” de 7,44 miliarde de lei vechi unor alte societăţi comerciale, precum şi bugetului de stat, scrie mytex.ro.