"Partidul România Unită prin mită" - investigaţie RISE Project

Îi leagă patriotismul recent, o tovărăşie veche în IT şi politică, teama de procurorii DNA, dar şi o firmă penală pe care unul a înfiinţat-o, iar celalalt a lansat-o în afaceri clientelare cu Guvernul Ponta. Apoi, Ponta a plecat, iar firma a murit. Primul e Diaconu, preşedintele PRU. Celălalt e Ghiţă, finanţatorul PRU, inculpat pentru corupţie, scriu jurnaliştii RISE Project.
Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu
Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu (www.partidulromaniaunita.org)

Spun că-şi apără ţara, dar i-au faultat bugetul şi legile. L-au confiscat pe Vlad Ţepeş, dar promit amnistie penală de când au intrat în vizorul DNA. Îl iubesc pe Dumnezeu, dar îi urăsc pe refugiaţii de război, Occidentul sau minorităţile de orice fel. Ei sunt Partidul România Unită (PRU), adică, Sebastian Ghiţă, oligarh şi Bogdan Diaconu, naţionalist. Îi leagă afaceri vechi despre care nu vorbesc la televizor şi Victor Ponta, scriu jurnaliştii de la RISE Project.

Deputatul Bogdan Diaconu (37 ani) a fondat o companie pe care gruparea lui Sebastian Ghiţă a preluat-o ca s-o arunce în afaceri publice de zeci de milioane de euro, fonduri europene sau de stat. Apoi, Guvernul Ponta a căzut, iar firma, practic, a murit. Luna trecută, şi-a cerut singură insolvenţa.

Prieteni vechi şi în politică, cei doi spun azi că protejează capitalul românesc de multinaţionalele care "ne fură banii şi nu plătesc un leu impozit pe profit". Diaconu, fost PSD, a fondat recent PRU în care Ghiţă s-a înscris, trăgând după el şi alţi parlamentari. (...) Cei doi deputaţi defilează electoral cu efigia lui Vlad Ţepeş şi portretul lui Victor Ponta. Dar povestea lor e mai veche şi a început pe bani.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.