Paşcu se declară victima unei "manipulări ordinare" după ce a rămas fără funcţia de comisar european interimar

Ioan Mircea Paşcu
Ioan Mircea Paşcu (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu susţine că este victima unei "manipulări ordinare" care ar fi contribuit la decizia premierului Viorica Dăncilă de a-i retrage candidatura.

“Ca să lămurim - o dată pentru totdeauna, sper - marea minciună a ‘câştigurilor uriaşe’, pentru o lună şi jumătate de mandat, pe care le-aş fi încasat în calitate de comisar interimar. În total, ar fi fost vorba de salariul pentru o lună şi jumătate (din care ar fi fost scăzută suma primită de la Parlamentul European, în virtutea celor 14 ani de serviciu) plus o pensie de ... 68 de euro/lună pentru o lună şi jumătate (din care s-ar fi scăzut 45 de euro, în caz de cheltuieli medicale)!? Atât şi nimic mai mult, în conformitate cu comunicarea oficială primită din partea Comisiei!!!!”, a afirmat Paşcu pe pagina sa de Facebook.

Paşcu a susţinut că “toate celelalte cifre vehiculate în legătură cu câştigurile mele potenţiale (1 milion de euro, 20.000 de euro pe lună pensie până la sfârşitul vieţii etc) sunt false, reprezentând manipulări ordinare pentru a-i determina pe cei săraci de înger să-mi retragă candidatura!”

“Şi, întrucât au mai fost cazuri precedente, faţă de care, spre deosebire de mine, nu s-a mai sesizat nimeni, presupunând că sumele vehiculate ar fi fost adevărate, problema nu era la mine că aş fi încasat asemenea sume, ci la Comisia Europeană care le punea la dispoziţie!? Conform zicalei: vinovat nu e cel ce ia, ci cel ce dă! Închei reamintind celor care au vehiculat cu bună ştiinţă aceste cifre false că defăimarea este pedepsită de lege!”, a conchis Paşcu.

Reamintim că Ioan Mircea Paşcu a fost propus să preia portofoliul României, pe post de interimar, în locul Corinei Creţu, până la instalarea noii Comisii Europene, însă şeful CE, Jean Claude Juncker, s-a opus mutării, argumentând că se vor cheltui milioane de euro pentru numai câteva luni. Săptămâna trecută, Paşcu a anunţat că ambasadorul României la UE l-a informat că a primit instrucţiuni din partea premierului Dăncilă pentru a-i retrage candidatura.