Pasiuni de miliardar: Ioan Niculae a cheltuit 90 de mii de dolari pentru a vâna şi împăia un elefant

Ioan Niculae, patronul InterAgro.
Ioan Niculae, patronul InterAgro. (youtube.)

Miliardarul Ioan Niculae a cheltuit o sumă fabuloasă pentru a vâna şi împăia un elefant. Vânarea animalului l-a costat pe omul de afaceri în jur de 40.000 de dolari, după care Niculae a mai dat alţii 50.000 de dolari pentru a-l împăia şi transfera în Europa din Africa de Sud, relatează cotidianul sud-african Sunday Times, preluat de realitatea.

Niculae a împuşcat elefantul în februarie în Hoedspruit, Limpopo, însă cadavrul împăiat al animalului nu a fost încă transferat în România, mai menţionează sursa citată.

Pe lângă faptul că împăierea unui elefant este un proces îndelungat (în cazul elefantului lui Niculae a durat şapte luni), livrarea a fost întârziată deoarece omul de afaceri şi-a dorit ca, odată cu elefantul, săi fie aduse acasă şi alte exponate, a căror împăiere a necesitat timp.

În total, este vorba despre 19 trofee, care vor fi duse la Durban (Africa de Sud) şi îmbarcate pe un vapor. Costul total al împăierilor a fost de 83.096 de dolari, pe lângă transport, care costă aproximativ 24.000 de dolari şi preţul plătit pentru vânarea lor, scrie sursa.

Majoritatea trofeelor clienţilor sunt transportate cu avionul, însă trofeele de dimensiuni mari, precum elefanţi, girafe, rinoceri sau hipopotami sunt transportate pe mare.

Elefantul african, cel mai mare mamifer care trăieste pe uscat, cu toate că nu are duşmani naturali, este considerat a fi una din speciile a căror supravieţuire este în pericol. Potrivit BBC, în 2013 au fost ucise peste 20.000 de exemplare, nivelul fiind mult peste cel al reproducerii speciei.