Patinatorul campion Denis Ten moare înjunghiat, la vârsta de 25 de ani

Denis Yur’evïç Ten
Denis Yur’evïç Ten (Getty Images)

Patinatorul Denis Yur’evïç Ten, în vârstă de 25 ani, a murit joi 19 iulie, în oraşul său natal, Almaty (Republica Kazahstan), victimă a unei înjunghieri. Doi agresori l-au atacat cu intenţia de a-i fura cele două oglinzi retrovizoare de la maşină, potrivit agenţiei locale de ştiri KazInform.

Ten era o figură bine cunoscută în patinajul artistic. Tânărul a fost primul patinator al ţării sale care s-a urcat pe podiumul campionatului mondial. A obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, care au avut loc în 2014, şi a câştigat, de asemenea, două medalii la Campionatele Mondiale, argint în 2013 şi bronz în 2015.

Tânărul s-a luptat din răsputeri să supravieţuiască

Atacul împotriva patinatorului a avut loc în jurul orei 15 (ora locală în Kazahstan), la intersecţia străzilor Kurmangazy şi Beiseitova din oraşul Almaty, situat în sud-estul ţării în apropierea graniţei cu Kârgâzstan. Ten a fost rănit în coapsă cu o armă albă, atac în urma căruia a pierdut trei litri de sânge înainte de a fi transportat la spital.

Potrivit medicilor, Ten a rămas în stare critică timp aproape trei ore la spitalul local şi nu s-a putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Având în vedere faptele, ministrul de Interne, Kalmukhanbet Kassymov, şi ministrul Sănătăţii, Yelzhan Birtanov, au declarat că vor investiga în detaliu cazul pentru a clarifica faptele.