Patrick Shanahan, alesul lui Trump pentru şefia Pentagonului, se retrage din cursă

Patrick Shanahan
Patrick Shanahan (Tom Brenner/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că secretarul interimar al Apărării, Patrick Shanahan, îşi retrage nominalizarea pentru a conduce Pentagonul, potrivit RFE/RL.

Shanahan “a decis să nu continue demersurile de confirmare la şefia Pentagonului pentru a se putea dedica mai mult familiei”, a susţinut Trump într-un mesaj postat marţi pe Twitter.

Preşedintele a scris într-o postare separată că secretarul armatei Mark Esper va fi noul secretar interimar al Apărării.

Ulterior, Trump a declarat reporterilor că probabil îl va nominaliza pe Esper ca secretar permanent al apărării, acesta urmând să devină succesorul oficial al generalului Jim Mattis, care a demisionat la începutul acestui an.

De asemenea, Trump a declarat reporterilor că nu i-a cerut lui Shanahan să renunţe la poziţia sa.

Funcţia de şef al Pentagonului nu a fost ocupată permanent de când Mattis s-a retras în luna ianuarie după o serie de neînţelegeri politice cu Trump.

Trump a anunţat în luna mai că îl va nominaliza pe Shanahan pentru postul vacant, însă procesul de nominalizare oficială din Senat a fost amânat.

Anunţul făcut marţi de Trump are loc într-un moment de tensiuni tot mai mari în Orientul Mijlociu.

Anterior, marţi, publicaţia USA Today a raportat că FBI investighează o dispută din 2010 în care Shanahan şi soţia sa de la acea vreme s-au acuzat reciproc de atac fizic.

De asemenea, la câteva minute după anunţul lui Trump, publicaţia The Washington Post a publicat un interviu cu Shanahan în care el a menţionat un incident din 2011, în care fiul său adolescent la acea vreme, aparent şi-a lovit mama cu o bâtă de baseball, fracturându-i craniul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe