UPDATE - Patronul Antenelor află astăzi dacă iese de sub control judiciar

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

UPDATE - Curtea de Apel Bucureşti a decis joi suspendarea procesului şi sesizarea Curţii Supreme care va trebui să stabilească dacă Dan Voiculescu avea sau nu dreptul să facă o nouă contestaţie în acest caz. Procesul se va relua după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa în această chestiune de drept, relatează Agerpres.

***

Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe joi asupra cererii lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA într-un dosar în care patronul Antenelor este acuzat de şantaj.

Cererea lui Voiculescu a fost judecată marţi, pronunţarea unei decizii fiind amânată pentru joi. La momentul respectiv, patronul trustului Intact a declarat că "se supune legilor ca fiecare român", subliniind însă că dacă magistraţii vor decide menţinerea măsurii controlului judiciar se vor adresa CEDO.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat marţi cererea formulată de Dan Voiculescu pentru ridicarea controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul de şantaj. Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea lui Voiculescu pe data de 10 iulie, însă acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la începutul lunii iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu, într-un dosar în care omul de afaceri este acuzat de şantajarea cu campanii de discreditare a mai multor oameni de afaceri pentru a-şi face publicitate la posturile de televiziune ale lui Voiculescu.

Conform probelor strânse de anchetatori până acum, fondatorul PC a ameninţat şi a făcut presiuni în mod direct sau indirect, prin intermediul trustului pe care îl controlează indirect familia Voiculescu, asupra oamenilor de afaceri respectivi - denunţători în acest caz - sub pretextul promovării firmelor acestora. Dan Voiculescu i-a ameninţat pe denunţători cu derularea de campanii mediatice negative, pentru a dobândi foloase, în mod incorect.

"Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării. Ca modalitate de abordare folosită de către Dan Voiculescu, acesta le-a prezentat denunţătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă Intact Media şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3", arată DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne