Patronul firmei Hexi Pharma, mort într-un accident rutier. Parchetul General investighează cazul

Patronul firmei Hexi Pharma - personaj aflat în centrul imensului scandal din sănătate - şi-ar fi pierdut viaţa în urma unui grav accident de circulaţie. Parchetul General a preluat ancheta în acest caz.
(photos.com)

UPDATE. Luni s-a finalizat o primă parte a necropsiei, fiind prelevate multe probe, tot ceea ce s-a recoltat urmând a fi analizat de către INML, potrivit unor surse medicale citate de Agerpres.

La necropsie s-a observat că trupul neînsufleţit prezenta foarte multe leziuni şi fracturi la cap, coloană vertebrală, torace, abdomen, dar şi rupturi de organe. Medicii legişti vor continua necropsia şi marţi, când se vor axa asupra cordului.

* * *

UPDATE. Partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, care a ajuns luni la sediul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul serviciului pentru Mediafax.

* * *

UPDATE. Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a transmis Comisiei de control SRI că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, nu a fost filat în noaptea accidentului, a anunţat şeful comisiei, Georgian Pop, care a adăugat însă că aşteaptă să primească şi un document oficial de la SRI în acest sens.

* * *

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi murit duminică seară în urma unui grav accident rutier pe un drum din localitatea Buftea, judeţul Ilfov.

În ciuda faptului că drumul era drept, maşina care se presupune că era condusă de patronul Hexi Pharma a intrat într-un copac cu 160 de kilometri pe oră, potrivit martorilor. Autovehiculul a fost distrus aproape în întregime, iar persoana de la volan complet desfigurată.

Poliţiştii veniţi al locul accidentului au găsit actele lui Dan Condrea, iar fost soţie a patronului Hexi Pharma l-a identificat după haine. Pentru a stabili cu exactitate identitatea victimei, oamenii legii vor efectuata o expertiză ADN.

Prima ipoteză este aceea a sinuciderii. "Maşina avea viteză foarte mare. Nu sînt urme de frînă", au declarat cei ajunşi la faţa locului, potrivit tolo.ro.

Dan Condrea urma sa fie reaudiat luni, de procurorii Parchetului General, în dosarul Hexi Pharma, pus sub urmărire penală şi posibil chiar arestat preventiv.

Întrebat de jurnalişti dacă există certitudinea că Dan Condrea este victima accidentului din Buftea, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat că sunt "indiciile sunt foarte puternice în acest sens, adică este vorba de autoturismul acestei firme, de o persoană care are asupra sa documentele respective şi sunt indicii puternice că este vorba de acea persoană, care este însă în procedură de identificare".

Augustin Lazăr a mai precizat că, luni dimineaţa, au fost reluate cercetările la faţa locului, pentru ca anchetatorii să se asigure că au fost ridicate şi identificate toate mijloacele materiale de probă.

La faţa locului au fost trimişi şi investigatori de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române, "cel mai înalt nivel al ştiinţei poliţieneşti".

Parchetul General preia cazul

Procurorul General al României a dispus, luni, preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, a cauzei privind accidentul rutier în care a fost implicat Dan Condrea.

Dosarul morţii patronului Hexi Pharma a ajuns pe masa procurorului care investighează şi dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

"Dosarul a fost înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În seara zilei de 22 mai, o echipă mixtă formată din poliţişti şi criminalişti din cadrul I.P.J. Ilfov, coordonată de un procuror, s-a deplasat la locul accidentului pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Totodată, au fost identificaţi doi martori oculari care au fost audiaţi.

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei, urmând a se dispune efectuarea unei expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii şi a împrejurărilor producerii accidentului, autoturismul fiind ridicat şi transportat la sediul organelor de poliţie în vederea efectuării de cercetări.

Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, la data de 22 mai, ora 18:30, în timp ce conducea un autoturism marca Opel din direcţia Buftea către Corbeanca, conducătorul auto a ieşit în afara carosabilului, izbindu-se violent de copacii de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto.

În cursul zilei de astăzi se continuă cercetarea la faţa locului de către poliţişti şi experţi ai Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea unui procuror", a transmis Parchetul General în cadrul unui comunicat de presă remis luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne