Patronul publicaţiei Adevărul Holding, săltat de procurori

Încă un mogul media a intrat în vizorul procurorilor. După Vîntu, Sîrbu, Voiculescu, Adamescu şi Ghiţă a venit rândul lui Cristian Burci.
DIICOT
DIICOT (facebook.com)

Procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, patronul publicaţiei Adevărul Holding, într-un dosar vizând fapte de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi delapidare, cu un prejudiciu estimat la opt milioane de euro. Tot în cursul acestei dimineţi, DIICOT efectuează percheziţii în judeţul Olt, două domiciliare şi două la sediile unor firme, vizate fiind 12 persoane, între care şi Burci.

Una dintre acţiunile procurorilor are loc la sediul ziarului Adevărul Olt.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, în acest dosar se efectuează cercetări faţă de 9 suspecţi, printre care se află patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci, şi Denisa Turcu — fost administrator special la Adevărul Holding, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată şi instigare la evaziune fiscală.

Din actele de urmărire penală a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată din anul 2006 până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizată au reuşit să recicleze varii sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul condus de Cristian Burci, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, a creat un prejudiciu statului român de 25.646.825 lei.

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Olt vor fi aduse la audieri 12 persoane.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne