Patru ani de închisoare pentru Gruia Stoica. Sentinţa nu este definitivă

Omul de afaceri Gruia Stoica.
Omul de afaceri Gruia Stoica. (Epoch Times România)

Afaceristul Gruia Stoica, vedeta ratatei privatizări a CFR Marfă, a fost condamnat la patru ani de închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru cumpărare de influenţă, într-un dosar vizând o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO). Avocatul lui Stoica, Doru Boştină a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă, în acelaşi dosar, relatează Mediafax. Sentinţa nu este definitivă.

Lui Gruia Stoica îi va fi scăzută din pedeapsă perioada în care a fost reţinut pe o durată de 24 ore, în data de 29 ianuarie 2014, perioadă în care acesta a fost arestat preventiv (30 ianuarie - 9 mai 2014) şi perioada arestului la domiciliu, de la 10 mai 2014 până în prezent, mai relatează sursa citată.

De asemenea, magistraţii au mai hotărât că Gruia Stoica va rămâne în arest la domiciliu, în condiţiile în care sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată.

Gruia Stoica a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii ianuarie a anului trecut, sub acuzaţia de trafic de influenţă, fiind trimis în judecată la mijlocul lui februarie 2014. Potrivit procurorilor DNA, acesta ar fi încercat să aranjeze o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia din Târgu Jiu.

Alături de Stoica a fost trimis în judecată şi Doru Boştină, căruia patronul GFR i-ar fi dat trei milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ va oferta CFR Marfă la licitaţie.

"Există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentând SC Grup Feroviar Român SA Bucureşti, i-a oferit avocatului Boştină Doru-Cătălin suma de 3.000.000 euro, în schimbul influenţei pe care avocatul a lăsat să se creadă că o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al CFR Marfă SA (unul dintre competitori), în scopul divulgării, de către acesta din urmă, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a preţului pe care societatea pe care o conduce urma sa îl ofere, în cadrul licitaţiei", au susţinut procurorii DNA.

Valoarea contractului pentru transportul cărbunelui s-ar fi ridicat la 48 de milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne